Wednesday, July 25, 2012

which one u choose ?

23 comments:

hey uolls ! sudah belajar bahasa iban ? kalau belom kelik sini .. hehehhe ! just straight to the point , which one uolls prefer between mozilla firefox ngan google chrome ? kalo aku dulu aku pilih google chrome tp sekarang aku dah jatuh cinta ngan mozilla firefox , elok je aku rasa .. tengok la nama dia mozilla FIREfox .. nama pun fire,lau dah fire tu laju la kan macam senapang patah yg menembak dgn kelajuan ... aku tak tahu ! kau fikir sendiri.


 
mana lebih cantik tu la yg laju.. hihi .. well,semua ada pilihan masing2 ..
 *saja2 je wat entry camni* 
_adios_
michelle talking ^__*
_________________________


Monday, July 23, 2012

belajar bahasaku xD

23 comments:

hye guys ! sebenarnya nak citer siapa aku sebenarnya ngan korang semua. hihihi .. rata2 blogger2 1 malaysia yg follow aku n yg aku follow fikir aku nih Islam but actually I;m not islam. hehe I'm pure IBAN comes from sarawak. Bukan jugak sabahan cuma suka cakap sabahan (kadang2) hehe .. well , aku wat enrty nih sebab aku rasa serba salah pulak bila geng blogger tanya "tak puasa ke @ selamat berpuasa" hehe .. well ni kan bulan puasa so tentu la nak ucap kat kawan2 kan,termasuk aku.. aku ada wish tuk kawan2 semua yg aku jejak even aku bukan muslim. :) selamat berpuasa untuk mereka yg beragama islam. mungkin ramai yg fikir aku Islam kan ? (mungkin je) cuma PPP je yg tahu aku bukan islam. heee.. so tak mo cakap banyak2 lg.. jom belajar bahasa aku .. BAHASA IBAN




cuba la cakap .. hihi~ nanti bole la cakap iban ngan michelle ^__^
even aku bukan islam,sebab rata2 blogger aku kenal semuanya Islam aku harap korang masih sudi nak kawan ngan aku (kuikui :D)  kitakan 1Malaysia. hihihih :D

ok bye :)

iban girl , michelle 
________________________

Sunday, July 22, 2012

for all my sweet readers ^__*

29 comments:

sudah 3 bulan 3 hari tak update blog so dengan kesempatan nih aku nak update sikit. kuikui .. actually this entry belongs to semua readers aku k .. *Intro* sejak aku mula2 blogging dulu aku membiasakan diri dgn kata penggunaan "aku"  so "aku" tu sangat tidak kurang sopan kedengaran oleh anda2 yg terhormat kan. :) Actually aku rasa selesa mengelarkan diri dgn "aku" sebab aku is aku. haha .. so aku nak mintak maaf for those yg tersinggah blog aku yg comel tak seberapa ni , mungkin kata2 yg aku postkan ada yg kurang enak ditengok kan .. ^__^
bukan tu je , kalo aku ada singgah di blog anda semua yg tahu siapa anda sekali lg aku minta maaf atas penggunaan aku time aku bagi komen terbaik kat blog korang. aku tak lah pandai sangat bagi komen lebih2 lagi kalo komen yg baik, lau sekadar "sabar , good luck , kuatkan semangat n blablabla" aku boleh la taipkan. korang pun tahu kan camne aku komen (for those yg aku selalu terjah) Tapi kalau yg gila2 tu.. hehehe aku suka tp ikut kesesuaian la dgn entry korang. kalau entry yg sedih2 tu aku pun ikut touching tp kalo yg sengal2 aku pun ikut sengal. hahaaha.. Yang paling aku banyak buat dosa komen kat belog Pari2 Putih sebab dia pun sangat la sengal orangnya. hehehe .. Pari2 putih ni dia muda tua,tua sikit je dari aku tp aku suka hati je komen2 kat entry beliau yg memang sengal dan boleh kasi aku gelak. hahaha.. cuba la terjah blog beliau tu lau nak tahu kesengalan dia.kuikui jan marah PPP.. aku syg ko :D
Antara blogger yg aku kenal PPP paling sporting dan memang best la .. plus manis orangnya. suka cakap sabahan ngan dia even kelam kabut. haha .. So PPP aku nak mintak maaf bha sama ko sebab mungkin aku over ngan ko atau ada yg tidak sedap dilihat komen2 aku tu. and maaf utk penggunaan aku.. jan amik hati yeee.. hihi ^__^ (peluk cium utk PPP .. hehe )
bukan dia aje .. mungkin banyak lg blogger lain tp PPP antara belog tempat aku selalu lepak dan sometimes meluah perasaan kat PPP .. heee ;D 
Untuk semua blogger sekali lg...Michelle mintak maaf dgn penggunaan aku. even aku guna "aku" thats not mean aku jahat or what la kan .. hihi. aku syg semua blogger yg follow aku even aku bukan geng blogger yg best tuk korang but at least aku leh jadi kawan korang.. tu pun kalo ada yg sudi. hihih :)



LOVE for all :)

sincerely , Michelle
________________________________

Wednesday, July 18, 2012

pesan untuknya ♥

16 comments:


Tuhan , sampaikan pesan ini untuk dia .. katakan aku sayang dan cinta dia selamanya, 
sampai aku sudah tiada di dunia nyata (:

( curik gamba kat facebook , well as usuall :P )

itu keje ko iye?

14 comments:
taraaaa .... sila angkat kening kalo penah buat ? >,,< aku tahu ko penah buat , alah ngaku aje lah :P


korang buat tak mcm ni ? konon2 nak tiru time exam ? patut la SPM tak lepas ... hahaha.
kan bagus kalo kantoi ngan cikgu .. aku nak buat tp tak berani. kihkihkih. ok sudah ^___^

_____________________________
____________________________________________

_wordless wednesday 12_

8 comments:

pastikan aku tak silap wordless lagi haha >..<



____________________________________lovely , michelle_

aku kongsikan ....

9 comments:
sesiapa yg tak pandai ikat tie boleh belajar kat sini. abaikan tulisan tah pape kat gamba tu hihhi.
well , as usuall aku amik dari fb je, copypasta je .. hikhik peace yawww :P




sharing je k ^__^
_______________________________

Tuesday, July 17, 2012

alaaa, hmm takut ~

19 comments:

tak tahu nak cakap camne .. apa korang rasa kalo diam2 ada gadis lain yg suka , simpan perasaan kat pakwe korang ? aku rasa aku dlm situasi tu la .. sedih juga. bukan sedih apa la , kalo 'dia' tunggu org yg kita syg mungkinkah 'dia' akan dapat memiliki org yg 'dia' tunggu tu? and org yg 'dia' tunggu tu pakwe korang? well, aku just kept praying hope takde pape jadik tp kalau 'dia' tetap tunggu boyfriend aku camne? aku tak nak la camtu .. tp aku tak halang 'dia' nak love2 boyfriend aku,itu hak dia , perasaan dia cuma aku tak nak kehilangan org yg aku syg .. well , aku taknak gtahu BF aku tentang ni. kalo aku gtahu pun,dia cakap 'takde la,aku tak suka dia pun .. jgn fikirkan mende tu ...' haaa tu je la si bf akan cakap tp hati aku ni asyik fikir bukan2. grrr tensionnnn ! sedeyyy ...
helpppp :'(
 
tp kalau dah jodoh nak buat mcm mana. sabar laa michelle :)
 
-------------------------------------------------------------------------


aaa hahaha xD

17 comments:

hahaha gelak gelak gelak .. gelak kat diri sendiri. aku dok kat planet mane ntah , cepat pulak hari berlalu. weeii hari ni hari selasa la bukan rabu. pasal apa plak aku wat entry wordless wednesday nie .. hahaha tlong jangan gelakkan aku... (saje je wat entry ww tu) haha ayat coverline weyyy.
O_o sudah terkena diri sendiri plak .. kikiki :P
anyway thanks to Masha coz membuka mata aku hari nie.. awak2 jgn gelak taw,senyum je boley.. hihihi (malunye hahaha) well,mungkin sebab terlampau bosan kot .. hihihi cover cover cover :P
ok dah , nak sorok muka malu dulu hahaha ^___*

_wordless wednesday 11_

9 comments:



enjoy our life no matter what happened !
lovely , michelle (:

__________________________________________________________________

Sunday, July 15, 2012

Letih ~ T_T

15 comments:

Dengar sini !!
Aku letih .. aku nak berehat 2 bulan~
ok. Dah, bye :P
( jgn rindu aku .. hahaha :P )
 
_______________________________________________________________-

Friday, July 13, 2012

betol kan ?

8 comments:
semakin kita gaduh semakin kita kenal seseorang, semakin kita menyakiti semakin kita cinta. Dan semakin kita jauh semakin rindu mengundang :)

family , friends and someone

Thursday, July 12, 2012

Segmen Ayu : Saya Blogger Dari ....

46 comments:


klik banner kalau nak join :)

michelle blogger dari sarawak bumi kenyalang *____^


segmen tamat 12 ogos 2012 jam 11.59pm
k done :)

_______________________________________________________
 

you're late ~~

5 comments:


on the way to class from toilet while teacher in classroom :P
me :: beb cikgu dah sampai la.. ko masuk dulu :D
she :: asal aku plak? ko la beb ..
me :: kau la .. cepat *terus tolak kawan masuk class dulu mcm kat gamba .... :P



masuk kelas then tersengih2 .. hehehe :P

_______________________________________________

_I do this ok :P

3 comments:
admit it , if  did this before :D no lies ok :P


when I'm just a kid *_________^

'Andai Ku Bercinta Lagi' - Mojo

6 comments:
 
Kini kau tiada
Senafas pun ku perlu mencuba
Kau bawa pergi sebahagian dari jiwa raga

Bersendiri hidup umpama hilang erti
Bagaimanakah meneruskan hayat ini

Andai ku bercinta lagi suatu hari nanti
Tunjukkan di mana
Ruang hati untuknya yang masih belum kau huni?

Apabila tiba waktu bersemuka
Ku perlu pejamkan mata dan memaksa lafaz cinta
Dengan bayangmu di minda

Tiada pengganti bisa hadir dan mampu menyembuh
Rawan di hati meleraikan semangat ku runtuh

Bersendiri masa umpama tak beralih
Berapa lama lagi harus ku merintih

Malam tidak berpurnama
Fajar tiada kejora
Aku hilang di dalam gelita kalbu
Tanpa dirimu asaku mati


Cik Buaya 1st GiveAway : Choose Your Prize

5 comments:

klik banner kalo nak join ~

btw thank to Meiza coz tag :)

michelle nak hadiah Miss Rose Make Up Pallete worth RM50++ .. boleh? hehe *___^
nak tag 

segmen tamat 12 ogos 20

______________________^____*________________________

Wednesday, July 11, 2012

Tuesday, July 10, 2012

benci dengan diri sendiri !

8 comments:

Apa sudah jadik dengan aku nih .. suka betol kepala hotak nih fikir benda yang bukan2, fikir hal yg tak sepatutnya aku fikir .. grrrr :( since aku HACK suka sangat aku fikir hal yg bukan2, mencik mencik mencik .. !! even aku cuba tak nak fikir benda tu tp last2 kesitu pulak bah yg aku fikir. aaaar tolong la ... :( aku tak nak, aku tension. Jauh disudut hati *wah ayat jiwang :P* 80% kepercayaan aku sudah hilang pd dia. tp aku cuba kuatkan hati utk percaya dia dan jauhkan dari berfikiran tak baik kat dia. Seriously aku tak tahu apa nak buat,rasa macam diri ini hipokrit .. rasa macam nak tinggalkan semua tu tp tak mungkin ! aku cuba memahami .. dan aku berharap dia memahami aku , memahami apa yg aku rasa dan beri aku kekuatan .. arghh bodohnya aku , benci dgn diri sendiri !  kadangkala apa yg difikir itu benar dan takut nanti apa yg difikir menjadi kenyataan dan aku kecewa lagi.. tak nakkkk :'(
aku harap takde apa2 jadi .. And i;ll try untuk tidak fikir hal yg buat aku sendiri kecewa. terlalu banyak persoalan , aku tidak pasti adakah akuuu ......... adakah dia ........ dan hanya aku tahu :(

__________________________________________________

helppppp !

Friday, July 6, 2012

macam-macam xD

13 comments:


which one is u ? aku no 20 ? semart kan ? hahaha :P actually

^_______________________________________________________*

Thursday, July 5, 2012

Wednesday, July 4, 2012

_ cinta _

9 comments:

Sapa kata cinta itu kejam ? Cinta tidak kejam cuma manusia yang tidak pandai menhargai cinta. Cinta hadir tanpa diduga. oh sekali pandang sudah terus jatuh cinta. Bila hati sudah jatuh cinta terasa segalanya indah. Tapi aku terlalu lemah berurusan dengan cinta. Selalu sahaja air mata mengalir kerana cinta. Kenapa cinta yang selalu diagung-agungkan padahal kerana cinta juga sengsara. Kenapa kerana cinta kita lupa akan kesedihan yang akhirnya cinta beri pada penghujungnya. Kenapa cinta membuat janji tetapi tidak ditepati sehingga merana diri dek kerana cinta. Kenapa cinta menitiskan air mata padahal orang berkata ah indahnya cinta.
 
Cinta, kenapa cinta perlu wujud antara kita. Kenapa cinta begini sahaja jalannya. Cinta,ah aku lemah kerana cinta. Asyik menangis kerana cinta padahal cinta yang ditangisi tidak peduli akan kecewanya hati.Cinta, aku sungguh tidak mengerti mengapa wujudnya cinta. Alangkah indahya tanpa adanya cinta yang membinasa jiwa. Tetapi tidak,aku tidak menyesal mengenali cinta. Akanku lebih matang mengenali erti cinta.
 
Cinta tidak perlu diagung-agungkan kerana DIA lebih tahu cinta sebenar untuk kita. Aku ingin cinta selamanya bukan cinta sementara. Tetapi kenapa cinta yang aku pilih. Kenapa aku mengenali cinta padahal cinta tidak mengenali aku siapa Salahkah aku ingin mendekati cinta, salahkah aku ingin mengenali cinta? Cinta, akhirnya kau pergi jua bersama hati yang luka tanpa sepatah bicara.
Cinta , adakah ini yang dikatakan cinta. Cinta ouh cinta !

 
 
_sekadar bicara_

_____________________________________________________________________________

Shila Amzah - Aku Kau & Dia

3 comments:

Nafasmu bermulanya langkahku
Menghembus kata dari hatiku
Dimana takdir ini menyatukan kau dan dia
Dalam hati yang mencari cinta

[Chorus]

Usah kau tangisi perpisahan
Aku merasai cinta
Aku kau dia bahagia rasa
Bersatu dalam cinta yang membara

Biar sakit ku kerna cinta
Ternyata untuk yang sempurna
Berat jua rasa bersatu
Walaupun sedar akan menghilan
 Dimana takdir ini memisah kau dan aku
Hanya cinta kekal yang ku harapkan
Usah kau tangisi perpisahan

Aku merasai cinta
Aku kau dia bahagia rasa
Bersatu dalam cinta yang membara
Biar sakit ku kerna cinta
Ternyata untuk yang sempurna
Dunia ini hanya tuk sementara saja
Pasti ada kenangan kita berdua
Namun hati tak pernah mengharapkan
Kerna ku tau dirimu kini mencintainya
Biar sakit ku kerna cinta
Bahagia aku kau dan dia
Aku kau dia bahagia rasa
Bersatu dalam cinta yang membara
Ohh.. biar sakit ku kerna cinta
Bahagia aku kau dan dia

Tuesday, July 3, 2012

_ways to be happy_

5 comments:


be happy no matter what happend in your life
be strong and enjoy  ^_______________*

_________________________________________________________

_I let u go_

6 comments:

____________________________________________________________________________
 
 
____________________________________________________________________________
 

header baru ^___*

7 comments:


wink wink .. hari ini , baru je sekarang dgn kegigihan aku sendiri , aku buat header. opss cuba tengok kat bahagian header. cantek ke ? ekk itu bukan header curi atau copy paste aje taw , itu header 100 % buatan sendiri. hehe .. well aku memang smart. hahaha mengada2 :P aku tengok mcm cantek jugak aku buat. boleh buat tutorial header free utk blogger2 nih. kuang3 ayat tak malu aku catat. haha lols xD
apa mcm tagline aku "respect mind and i'll respect yours" ok tak? tu bukan tagline curi2 atau copy org punya ok. segala persamaan itu adalah tidak disengajakan. sory ... 
nak tanya sekali lagi .. ok ke header buatan sendiri aku tu? hehehe ...
 
 

aku senyum puas hati .. lalalalala xD

----------------------------------------------------------------------------------------

Sunday, July 1, 2012

_MILLION FEELINGS_

6 comments:

hey ! "siapa sebenarnya aku padamu , mungkin hanya teman baik yang bisa kau buat begitu ,, dan bila tiada teman bermain kau pula mendapatkan aku itulah kau padamu .... "
sedihkan ?? arghh kecewa dgn sikap kamu ! tolong tonjolkan  mata besar2 !

 jadi kau jangan ambil hati dan aku tak kisah kalau kau ambil hati dengan kata2 aku

 
 
 
 kecik atau besar , bohong tetap bohong. kau penipu !

 
lebih baik tahu daripada tidak tahu apa yang kau buat kat belakang aku ! tak kisah walau aku kecewa nak mampos ! apa yg aku duga memang tak pernah salah


sekarang nieeeee
tak mungkin aku percaya kau lagi

tapi
 
bodoh la kalau kau tak tahu jugak tentang perasaan aku !

selama ni aku cuba elak fikir benda2 negatif tapi yang negatif itu jugak jadi

 well , nevermind
 

because past is past ..

dan aku .....  aku terima apa yang terjadi
 

DO WHATEVER YOU WANT ! (disappointed)

___________________________________________________________

Copyright© Design by Michelle MarshmallOw 2014 ツ