Sunday, September 30, 2012

candle light dinner with love~~

27 comments:
hye uollsss ... d[n___n]b  
Yeah esok dah bulan oktober .. Sedar tak sedar dah masok bulan oktober kan. Tak sabar nak habiskan tahun nie .. Esok genap 3 years 4 months and 3 days we has been together

Tengok title post aku tu .. sound like so suwettt kan .. peww sweet la sangat. Malam ni dinner agak special sikit la .. Jom aku nak cerita kisah candle light dinner aku ngan bf aku ni. hahaha .. :P
Malam ni aku rasa aku cewek paling ohsem dan beruntung sekali dapat kuar dinner ngan bf. Candle light dinner lagi tu. Hewhewhew .. sungguh aku tak rancang semua ni :)

Tadi masa aku tengah shiokk tengok TV hitam putih kan tetiba aku dengar ada bunyik hon kereta dari luar  rumah so aku cepat2 p usha takut-takut ada apa-ape kan.. just wondering ba , biasakan zaman sekarang macam-macam, Ekekeke :P A bit surprise bila aku tengok jejaka idaman kalbu hatiku [melampaunye bunyik] yang hensem lagi macho lagi bergaya kat luar.. Cehhhh ! Aku pegi dekat dia then we talk talk talk and dia bagitahu asal usul dia datang rumah aku .. so lepas aku tahu dia nak ajak kuar for dinner aku suka lah. Hahahaha ..

Gambar menyelit , hiasan semata-mata. :P
 Rezeki jangan ditolak maka aku on je lah .. So surprise kan Bf datang rumah ajak dinner? romantik tak ? romantik takkkk? Hahaha .. Bf ajak makan candle kat restoran mewah lagi tu , biasa la kan candle light dinner .. Adeka? hahaha  ..
 ********************************************

 Masa tengah duduk tu kan , aku baru nak makan.... tetiba Bf aku ni pegang aku punya jari-jari. "Ehh nape pegang2 ni , aku nak makan la .." [minah rock aku , kau je,hahaha] Tetiba tu tadi kan Bf tunjuk sesuatu kat aku ... Aku shock , mata terus membulat sebesar buah rambutan [O__o] Bf tunjuk cincin kat aku , cantiknye ... "honey , would u marry me?"  Dan lagi mata aku membulat sebesar buah nangka. Oh my gucci .. I didn't expect he can do this .. Takk , aku tak pecaya ! kedua kalinya bf aku tanya lagi .


. "would u marry me honey?" suasana sepi ......... then aku teragak2 lalu bersuara "betol ka ni? yesss I do !" aku jawab camtu. Ceh cakap omputeh kan,, hahaha. Aku tak pecaya dalam usia camni Bf dah propose aku , kawin muda la camni .. takpe aku suka. hahaha gatalnye nak kawen.

 Macam ni la ala-ala .. hahaha ..

si Bf pun sarungkan cincin dijari manisku ..Ececehh [Aww I'm so blushingg]


Aku tersenyum malu2 tapi mahu .. Rasa sungguh bahagia , aku suda rasa diawang-awangan. Hahaha ..

Lepas tu kami continue makan .. Aku dah tak rasa lapar dah. Dalam hati dah tak sabar nak bagitahu family. HAhaha .. Tapi aku makan jugak la makanan sampai habis , gelojohnye aku makan padahal tak rasa lapar. Hahaha .. Lepas makan tu kami dua jalan-jalan pulak makan angin , suda makan candle makan angin pulak. hehehe .. Romantiknye malam ni .. hemmm :P

Masa tengah jalan-jalan tu kan .. tetiba aku tersepak seketul batu .. Alamak malangnya terkena dahi mamat sorang ni pulak. Spontan je aku terus gelakkkk ... HAHAHAHA. Mamat tu marah la kan terus dia kejar aku ngan bf aku. Terjadilah aksi kejar-mengejar kat situ .. Garangnya muka mamat ni buat aku seram sejuk tapi dalam hati rasa kelakar. tapi kan .. tunggu jap .... cettttt rupa-rupanya aku berangan-angan je  
Cisss tak guna , memang berangan-angan. Alahai tak jadi la aku nak kawen ni... Fewww jauhnya angan-anganku ...Musnahlah angan-angan ciptaanku sendiri. Semoga angan-anganku menjadi kenyataan hehehhe . tertipu tak uollss ?  

 
THAT IS JUST A TYPO  ,, heheehe

The true story camni la ...
Actually malam ni tadi masa nak bukak lampu kat bilik dapur , tetiba lampu tak nak pulak. Repair pun tak bole jadik. Mungkin ada cicak mati bertelur dalam perumah lampu kot.. haha. So kami pun makan bercahayakan candle je lah malam ni tadi .. Candle light dinner lettew kan :P Rasa macam romantik pulak makan bercahayakan candle ngan family.hehhehe ..  Dan itulah kisah sebenar-benarnya. hehe :)



that"s all , till now
ADIOS


gambar dari Mr.Gugle~
_______________________________

Friday, September 28, 2012

kentut pun sedap ??

15 comments:
hye uollsss .. [^____^]
cheersss .. hehehe ...

tengok post title tu Macam aneh je hahaha .. okok actually tajuk tu nak kasi hot sikit .. 
Eww hot la sangat [sorry bunyik gedik sikit, lalala] Tadi aku terbaca kat buku tentang kentut ni ..
So I just wanna share  
"KENTUT PUN ADA MANFAAT"

melalui kajian kentut boleh dimanfaatkan dalam pengubatan tekanan darah tinggi iaitu hipertensi. Keadaan kembung perut boleh membantu pesakit yang menderita
tekanan daranh tinggi. Itu kerana hidrogen sulfida atau gas beracun yang dihasilkan oleh bakteria
yang hidup dalam usus manusia terbukti mampu mengawal tekanan darah pada tikus comel 

Tikus yang memiliki kadar gas dalam tubuh yang lebih tinggi memiliki tekanan darah lebih rendah
daripada tikus dengan gas dalam tubuh lebih sedikit. Pengkaji Boffins di Johns Hopkins University,
di Baltimore , Marylanda, AS, mendapati hidrogen sulfida pada flatus yang kita kenal dengan istilah
kentut juga dihasilkan oleh enzim dalam pembuluh darah.Gas tersebut melemaskan enzim
pembuluh darah hingga menurunkan tekanan darah.
  BROOOOTTTTTTT .....
 
 Pengkaji university di China cuba mengetahui apakah perkara tersebut boleh digunakan untuk
membuat rawatan efektif bagi penderita tekanan darah tinggi. Profesor Yao Yuyu dari
Hospital Zhongda mengatakan "potensi pengubatan menggunakan gas untuk merawat tekanan
darah tinggi masih harus diuji pada manusia . 

******************************************

Maka kentut la kamu wahai penghidap penyakit tekanan darah tinggi .. hehe.
Tapi sumpah aku paling tak suka bau kentut orang lain , bau kentut aku sendiri aku suka. Hahaha [:P]
Apa-apapun kesihatan kena jaga .. Kentut tu sihat jugak bahh [=D]

ok japppppp ...


 
oppss sory terlepas pulaksss 


Till now , Bubbye ..
ADIOS
_________________________________________

SEGMEN E'RAZ FADLI : BLOGWALKING

12 comments:
hye uollsss 
gua nak join segmen ni ...

meh join segmen sesama ..

http://2.bp.blogspot.com/-UcmU20W1_Sk/T3pjvSKaA6I/AAAAAAAAAZk/XuaoGTRWRK8/s1600/BlogWalking+Eraz+Fadli.jpg 
 
klik je kat banner untuk join ..
 
segmen tamat pada 1 oktober 2012 jam 8 pagi ..
 
ok Im done .. how about you? lets join together2.. hihi [^____^] 
simple je kan ..
___________________________________________________________
 
 

Thursday, September 27, 2012

Disetiap Perhentianku

13 comments:
hye uollsss ..

Tanpa aku sedar sudah 8 bulan aku pergi merantau ke seluruh dunia Malaysia .
Untungnya aku , seluruh Malaysia aku jejak .. Cantik negeri orang , indahnya lagi berbudi bahasa .
Di setiap perhentianku itu , aku cuba mencari kawan .. Bukan sahaja kawan tetapi sahabat. 
Disitu aku terjumpa sahabatku .. Aku gembira kerana mereka sudi menjalin hubungan persahabatan
denganku.  Di pertemuan pertama aku titipkan salam , aku tinggalkan pesan berharap sahabatku
membalas huluran persahabatanku. Dan mereka menerimaku  

Disetiap perhentianku itu aku melihat pelbagai jenis corak , dan aneka warna .. Cantik dan timbul
pula niat cemburu dihati. Kreatifnya sahabat membuat perhiasan ..  
Disetiap perhentian itu aku menjalin persahabatan dan aku mengharap persahabatan itu kekal selamanya
walaupun tidak pernah bersua , namun aku pasti sahabatku baik-baik belaka. 

Disetiap perhentian itu juga aku ingin menghulur salam tanda kemaafan sekiranya perhentianku itu
tidak disenangi sahabat-sahabat sekalian. Aku hanyalah insan biasa yang kerap melakukan
kesilapan. Aku tahu bahasaku agak kurang menyenangkan tetapi sumpah aku akan selalu berkelakuan 
begitu   Maaf juga kiranya perhentianku terpancit    dipertengahan jalan ,tidak kira dimana tempatnya.. Mungkin bila mood aku kelaut , masalah kemalasan yang entah bila akan berhenti , masalah laptop , mungkin juga broadband yang suka mencari nahas denganku 

Banyak perhentianku , banyak juga ragam sahabatku ,, ada yang gila-gila , ada yang terkentut sana sini
dan tidak kurang pula ada yang merapu .. Tetapi itulah yang membuatku semakin seronok bersahabat.
Aku tidak pernah menyesal selama perhentianku itu malah aku gembira dapat berkenalan bertemu sahabat baru ..    Aku bukanlah sahabat yang baik untuk kamu tetapi akulah sahabat yang
akan selalu mengingatimu

Itulah pengembaraan ku disetiap perhentianku , disetiap blog kamu wahai sahabat alam maya  
Semoga persahabatan akan terjalin antara kita , selamanya ...  



 


Terima kasih kerana sudi berkawan dan bersahabat denganku. Bersahabatlah selamanya ..

SEKIAN , ikhlas dari aku ..



kredit to Ainaa for the cute icon =)
_______________________________________

Wednesday, September 26, 2012

Segmen : Tangkap Follower Sebanyak Mungkin

39 comments:
hye uollss ..

First entri untuk memulakan hari ini ialah Entri JOin segmen .. Hehehe [ =)]


 
 
 
Klik banner comel atas tu untuk join .. 
 
follower sekarang ...
 
 
 
 
 
tag kawan gua ni .. BELLA

sekian
____________________________________________
 
 
Copyright© Design by Michelle MarshmallOw 2014 ツ