Sunday, October 14, 2012

malu *blushing*

hye uolls .. [n____n]

Alamak aduiii adehhh alaaa .. erkkk ape ni ? entah la aku pun xtaw apa nak taip daa. Hmmm .. !
Dalam kita berkawan / bercinta kita tak sedar apa yang kita buat .. Dalam sedar tak sedar atau memang sesuatu tu memang kita sengajakan. Maksud aku kata-kata atau perbuatan kita tanpa kita sedar telah memalukan kita sendiri. Contoh macam kita kacau kawan kita last-last sendiri pula yang kena kacau. Ok tu takpe la kan , masih biasa-biasa lagi. Tapi kalau sesuatu yang memang memalukan tu adeiii mana mau letak muka , rasa xnak tengok muka orang tu lagi. ekekeke .. ~

Macam aku cakap tadi dalam kita berkawan / bercinta kita tak sedar apa yang kita buat. Mungkin sebab tu la sekarang ni banyak kes remaja sanggup buang bayi kan. Tu la kan sebab takde batas dalam pergaulan hinggakan terlanjur hingga diri sendiri suda tak sedar lagi. Lepas buat baru tahu nak rasa malu .. Macam aku jugak la ehhh tp jangan terkuning otak kamu fikir yang bukan-bukan. Maksud aku dalam tak sedar perbuatan aku memalukan diri sendiri. Apa-apa aje la perbuatan tu , mcm tengah korek hidung.. Alamak abang sayang nampak , tp nak tak nak dah terlanjur dia nampak aku korek hidung teruskan je la ... walaupun malu bergunung-gunung. HAHAHA .. kalau malu yang positif tu takpe la tapi kalau malu yang negatif tu yang xberapa nak best kan :D



jangankan kita manusia , monkey ni pun pandai malu. LOLsss :P

Banyak jea hal-hal yang telah kita buat memalukan diri sendiri. Hinggakan nak pegi keluar ngan kawan pun was-was sebab takut nanti terserempak ngan org yang "memalukan"



terpaksa la hide muka lawa , tak pun buat muka selamba / xkenal .. HAHA~

Tapi kebanyakkan sekarang ni orang yang rasa malu tak nak dah cakap ngan orang lain , asyik meenyorok je .. gara-gara perbuatan sendiri. Menyesal la tu .. hehehe



malu bukan bermakna tak nak cakap ngan orang tu cuma perlu masa menyesuaikan diri jea kan :D

Cuma 1 jea aku nak bagitau ni .. penting sangat ! Bila makan plzz la jangan malu-malu. Sebab bila malu perut pun susah nak terima makanan. Asyik control ayu aje .. kuikuikui :P
tapi bagi mereka yang gelojoh makan tu , malu memang perlu. Nanti tak pasal-pasal habis makanan dia makan .. hahaha.

Actually aku buat entri malu ni sebab aku masih dalam mood malu .. Adeiii maluuu,xsedar perbuatan ku sendiri .. Heyy kamu , simpan rahsia ku, rahsia kita berdua sahaja .. Serious aku memang lupa / xsedar ok , tambah-tambah lagi aku yang comel ni memang pemalu. Lalalala :P



Aku nak lari , nak sorok muka aku .. okbye !

ADIOS

____________________________________________________

picture by google

15 comments:

  1. aku selalu korek bontot . tak malu pun . hahahaah !!! pardon me :))

    ReplyDelete
  2. aku selalu melakukan perbuatan "MALU TAK BERTEMPAT" mua ha ha ha >..<

    ReplyDelete
  3. eleh....shy2 cat pulak ni...=)
    malu biar bertempat,ok?

    dari,
    budak yg pemalu jugak...

    ReplyDelete
  4. @yoon da-hyun aku tau la kau tu memang pp tersorong2 jea :P

    ReplyDelete
  5. @BeLLa malu tu memang bagus tp kadang2 malu tu buat kita menyesal juga. hihi~

    ReplyDelete
  6. Hahahaha......nak tahu.....nak tahu....
    Kalau semua dah tahu....so u dah tak malu...

    ReplyDelete
  7. aku shy.. not antisocial...
    u can talk to my hand... eh?

    ReplyDelete
  8. malu biar la bertempat.
    hehehehe..

    ReplyDelete
  9. mek salu kentut sik berbunyi..hahahaha...

    ReplyDelete
  10. malu biar bertmpt ye syg...xde tmpt ko pegi kat jamban pun ok gak..hahaha

    ReplyDelete
  11. apa yg dimalunya ya kah.. hehe

    ReplyDelete

Copyright© Design by Michelle MarshmallOw 2014 ツ