Tuesday, May 14, 2013

HARUS BACA | berhati-hati para wanitaHello para bloggers sekalian !

Michelle nak share sesuatu yang penting dengan korang semua.
Tak salah kot kalau Michelle nak share kan , untuk kebaikan kita semua juga.
Lebih-lebih lagi untuk para wanita diluar sana .. michelle ambik dari facebook.Ini adalah sangat menakutkan, serupa dengan kes Ms Canny Ong. Pada suatu hari, terdapat seorang wanita yang berhenti di stesen minyak untuk mengisi minyak. Setelah selesai memenuhkan tangki minyak selepas membayar menggunakan kad kredit di pam dan ingin meninggalkan stesen tersebut, atendan di dalam kedai lantas bercakap menerusi speaker dan memberitahu sesuatu yang berlaku dengan kad itu dan meminta wanita itu masuk ke dalam untuk membayar tunai.

Wanita itu keliru kerana dia telah selesai mengisi minyak dan pembayaran menggunakan kad kredit telah diluluskan. Dia menunjukkan isyarat tangan kepada atendan tersebut dan bersiap sedia untuk meninggalkan tetapi atendan tersebut sekali lagi menggesa wanita tersebut masuk ke dalam kaunter kedai untuk membayar tunai. Dengan perasaan sedikit marah, wanita itu terus masuk ke dalam kedai dan mempertikaikan tindakan petugas tersebut dan menuduh dia menipu. Atendan tersebut memberitahu supaya wanita itu bertenang dan mendengar dengan teliti Atendan memberitahu ketika wanita tersebut sedang mengisi minyak, dia telah melihat seorang lelaki telah masuk ke dlm kereta dan bersembunyi dikerusi belakang . Dengan segera beliau telah menghubungi pihak polis. Wanita tersebut terus menjadi takut dan segera melihat pintu keretanya terbuka dan lelaki itu telah menyusup keluar dan meninggalkan kereta itu dengan tergesa-gesa.

Kes baru-baru ini didapati mempunyai kaitan dengan ujian untuk permulaan geng jenayah terbaru dimana memerlukan seseorang untuk membawa balik bahagian badan seorang wanita .. Salah satu cara yang mereka lakukan adalah dengan merangkak perlahan-lahan dan menyusup masuk ke dalam kereta wanita manakala sasaran utamanya adalah stesen minyak atau di kedai runcit pada waktu malam. Kemudian, mereka akan potong kaki / buku lali mangsa menculik mereka dan kemudiannya membunuh dan mencerai-beraikan mereka. Kaedah lain adalah dengan memaksa wanita itu masuk ke dalam kereta kemudian menculik mereka, Sila sebarkan ini kepada wanita lain, orang muda dan tua.

Pertama, wanita seharusnya lebih berhati-hati apabila ingin masuk ke dalam kereta pada waktu malam.
Kedua, Jangan letakkan kereta di tempat sunyi atau terpencil semata-mata ingin mendapatkan tempat letak kereta percuma!
Ketiga, Jika boleh, elakkan memandu seorang diri pada waktu malam! Ini adalah situasi sebenar! Penculikan! Pembunuhan! Putus dan anggota badan dicerai-ceraikan! Ini semua berlaku di Malaysia !

Jadikan amalan :
1. Pastikan kereta berkunci setiap masa walaupun anda meninggalkan kereta sebentar.
2. Periksa sekeliling kereta sebelum masuk ke dalam kereta.
3. Sentiasa peka terhadap sebarang tanda-tanda pelik dari persekitaran anda dan individu lain di dalam sekitar umum, terutama pada waktu malam.

Michelle baca pun dah takut.
Harap kita semua sentiasa berhati-hati , malang tidak berbau.
Michelle copy bulat2 je .. heeheheh :D

XOxo11 comments:

 1. sentiasa berhati2. dunia sekarang ni sgt tak selamat. kat mana2 org boleh ambik kesempatan kalau tak berjaga2...

  ReplyDelete
 2. Ya Allah. Bahaya nyaaaa.
  Ini lah fenomena zman skrg.
  Hati2 yaaa kita semuaa.

  ReplyDelete
 3. isk seram sejok dengar cta tok eh...mudahan dijauhi musibah cam ya...takut cik akak dik

  ReplyDelete
 4. Hish, seram kamek. Sik pasal-pasal sik berkaki.. Mun sik berkaki jark sik wak pa, mun sik bernyawa gik nak ka bahaya.. Huhu..

  ReplyDelete
 5. waa bace pon takot wlupon waa ni pembantu taiko... ekkekee xD

  ReplyDelete
 6. Eiiiii...mcm2 je kan skrang ne..ape2 pon kene berhati2 biarpon di tempat orang ramai...malang tak berbauuuu kan..

  ReplyDelete
 7. ish takot jugak baca.. mujur la pekeje stesen minyak tu nmpk dan bgtau kan.. kalo tak, habis la pompuan tu.. wlu di mana2 pun kena lebih berhati-hati.. thanks sharing...

  ReplyDelete
 8. dapat manfaat dari info ni..thanks

  ReplyDelete

Copyright© Design by Michelle MarshmallOw 2014 ツ