Friday, March 21, 2014

TGI Fridays !

4 comments:





Ohh hai guys ! How your day ?? It must be super dupper best kan sebab harini cutiiii. Jyeahh cutii.. Heavenly peace !! TGIF ! Macam aku pulak terover excited padahal aku hari hari hari hari je cuti.Bhahaha ... Dah semestinya aku excited sebab aku boleh spend more time ngan family aku. Lebih-lebih lagi dengan mommy. Since masuk secondary school kami dah terpisah dari mommy just because of kerjaaaa!




Last night I met my friends and gonna met them again later.



Here me introduce uolls, kawan segemukkan hahaha ... Ni dua ekor kawan aku ! Gonna met them again. Yang tengah ngek and yang baju putih hitam ngok.. Hahaha kemain nama dorang ! Semalam jumpa dan first benda dorang cakap kat diri sendiri "aku semakin gemsss" uhh ok and I said "uhh yess nasib baik semakin gemss, kita geng !" Lol. comel sik kawan kamek?? hahaha...



Nah, white pink marshmallows untuk uolls .. :D

Enjoy your holiday, seminggu je lama la tu.. haha. Tuhan memberkati ....
Got to go , xoxo !


Thursday, March 20, 2014

krik krikk krikkk

5 comments:

Hye ... 

Bukak laptop cepat-cepat lepas tu bukak blog konon nak update entri last-last tak tau pulak nak update apa. And then I decide to publish entri yang macam ni and sign out ! -.-

trolololoolll
kbye  xoxo !


Tuesday, March 18, 2014

Semoga tabah sayang ....

10 comments:


Hello people around the marshmallow world ... hahaha. Selamat hari selasa semoga harini apa yang uolls buat berjalan lancar dan diberkati Tuhan .. phew phewww ^______^

Ok, just now kawan aku call aku. Terkejut dengan berita yang dia sampaikan. Baru je semalam my bestie bagitahu yang nenek dia sakit tenat. Actually dah lama sakit and tetiba dia call cakap nenek dia dah meninggal pukul 1.30 ni tadi. And i was like "what???" Im shocked ! And terkeluar soalan paling tak masuk akal dari mulut I .. "are u crying" Soalan kurang bijak kat situ.tolak 50 markah. Actually tak tau nak cakap ape,terkejut sebenarnya.. Dah sah-sah la dia nangis kan ... ok, just ignore my stupidnesses. LOL

My bestie sekarang kerja kat KL lumpur and part paling ioll like is bila dia cakap dia akan balik sarawak esok. Yes ESOK ! Kedengaran suara ceriaku dari corong telefon. And one more thing dia cakap tak tau bila akan balik semenanjung lagi.Oh yesss i like that. Actually she's my bestfriend. More than that dah macam sister.We shared everythings.. Since dia pegi semenanjung I lost my bestie even selalu contact. T__T Dalam ramai kawan dia yang paling best, supper duper best ! <3 <3

Dear bestie, aku harap ko tabah dengan pemergian nenek ko.. Setiap yang hidup pasti akan mati.I love u to the moon, top to toe.. :* Tengok la nanti aku akan pergi rumah dia.

Till now ... xoxo !




Saturday, March 15, 2014

arghhh typoooo ... mencik !

5 comments:


Arghhh urghh grrrr mencik mencik mencik !!
Naaa, ambik ko ! hahaha ko dah kenapa?? Ada aku kisah? Lol

TALK ABOUT TYPO
Sometimes, typo ni memang disengajakan tapi sometimes typo ni dibuat tanpa sedar.
Typo bila berlaku tak kena tempat memang sangat memalukan and kalau dalam exam
boleh kena tolak markah tuuu. Hahahaha.. Actually aku suka typo tapi bila typo betol
betol jadik pada benda yang aku tak mau, tu aku tak suka. Hahaha..

Cuba kalau ada yang perasan entri Beware of Have aku yang lepas. 
Cuba tengok ejaan HAVE tu.Aku nak eja haze mean jerebu tapi terHAVE la pulak.Have
tu dah kenapa kat situ?? Bukan ke pelik ayatnya dari maksud sebenar ayat yang aku nak sampaikan.Kahkahkah ... Kalau blogger Vee tak tegur sumpah sampai bila-bila aku
takkan perasan.Hahaha rasa lawak la pulak terHAVE kat situ.Sure Vee gelakkan aku.

But yeah typo tu normal.Semua pun pernah typo cuma jangan la aku tertypo lagi lepas
 ni. Typo can u please stay away from me. Agagaga :D Kalau aku godek balik semua 
entri-entri aku yang lepas, kot-kot banyak lagi typo.. huhuhu.Saboo jelaa.. :3

ok lah, got to go.
xoxo 

First GA by HarxenHarley

1 comment:

Harini godek segmen and GA jeh ! hahaha !!



Intagram :: @michellemarshmallloww

xx


Jom Blogwalking Bersama Blogger 2014

4 comments:


Selamat berhujung minggu bloggers !
Harap semua manis-manis macam marshmallow harini :D
Jom-jom bersegmen lagi. Hahaha ...


Klik banner untuk join.

Due date segmen :: 13 / 3 / 2014 - 31 / 3 / 2014

happy blogging ! x o x o


Friday, March 14, 2014

Beware of Have

2 comments:

Hye guys!!
**Baling-baling sweet marshmallow kat uolls yang baca**
hahaha ...

OK lah, petang ni aku nak berbahas sedikit tentang Jerebu.Ececee.. kemain
ayat makcik nih :3 Semua tahu kan sekarang ni tahap jerebu semakin meningkat.
Lebih-lebih lagi kat semenanjung.Kalau kat sarawak ni masih ditahap yang elok.

Semenjak kes MH370 aku selalu je terperap** depan tv,tengok astro Awani.
Banyak kawasan-kawasan disemenanjung mengalami jerebu yang kurang baik.
Dah tau jerebu ada pulak pihak yang tak bertanggungjawab membuat
pembakaran terbuka. Tak hado kesedaran ke tak boleh membakar secara terbuka??

Jerebu boleh menjejaskan kesihatan tau uollss..
Bagi kawan-kawan,tak kisah la sapa pun jaga kesihatan korang ye...Jerebu
boleh mengakibatkan sakit mata, sakit tekak, batuk dan sangat merbahaya kepada
mereka yang menghidap asma kerana boleh mengakibatkan kematian.NI memang
true story lah kan.. Jangan pandang enteng dengan jerebu.Seelok-eloknya
guna mask a.k.a topeng muka,penutup mulut semasa berada di luar rumah.
Yang penting sekali minum air banyak-banyak.
Semua tahu kan bahaya jerebu,kat sekolah dulu takkan tak belajar bahaya jerebu. :D
Jaga kesihatan okayyy :)

Thats all for now.See yah !
x o x o


The Superpapaya Giveaway!

1 comment:

Hello sweet marshmallow !




Di mulakan dengan Bismillah..

The SuperPapaya Giveaway! 


*Banner credit to AIN*

Antara hadiah yang bakal dimenangi:

Dress & Blouse | Shawl | Pashmina | Vcoa Treenea | Cookies | Notebook | Keychain | Shiseido Mask | Topup | Header & banyak lagi!

Ditaja oleh:

Adda Wellness | Lilly Lolly | Syofia | Butique4u | Farisah Home Delight | JOM Singgah Shoppe | LoveeWhitee | Saljiah Craft | Inner Scarf | 2Paradise's Shop | Dila | Elvee Exclusive Closet | Huda Collections | Ain Aina | Delfirastlye | Hijabzone7 | Azurah | Lolipoppoppop

Due Date: 25.3.2014 (10.00 p.m)

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Review Khas Elvee Exclusive Closet

Elvee Exclusive Closet merupakan online shopping yang menjual barangan wanita yang sangat superb! seperti dress, handbag, shawl dan banyak lagi dengan menawarkan harga yang sangat berpatutan iaitu sekitar RM 25 - RM 95 sahaja!  Di mana lagi nak dapatkan brangan yang diingini dengan harga yg begitu berpatutan? Mestilah di Elvee Exclusive Closet!



Kepada yang berminat boleh lah terus contact Elvee Exclusive Closet di Facebook.



Good luck guys ! x o x o ;)

Thursday, March 13, 2014

Aku kira dia "excited"

9 comments:


HYE !

Bila kita suka akan sesuatu tu, tak kisah lah apa jua benda tu pasti kita
akan rasa macam excited dengan benda tu. Betol tak??
Kalau michelle,michelle suka high heel so michelle pasti akan
"woahh woahhh" Gituuu.. Ko ada?? Hahahaha .... 

Tapi yang ni, michelle tak tau la sama ada dia ni excited atau apa.
Atau mungkin dia rindu haiwan perliharaan dia atau tu haiwan tu bukan
dia punya.Ataupun dia sesaja nak beramas mesra dengan haiwan tu.
Pelbagai spekulasi disitu :P
Tengok gambar pertama, dia rasa comel buat duckface kat kura-kura
atau labi-labi ?? Tetibaaaa ...


Tengokk ! Bak hangg ... seksi gitu mulut dia.
Tak boleh menahan tengok gambar mulut dia. Hehehehe.
moral of the story :: jangan rasa comel buat duckface depan haiwan :P
kbai !!

 x o x o


GA Mac 2014 by Emas Putih

4 comments:

Good evening guys !
Jom makang marshmallow sama-sama? Mesti sweet kan.
Krik krikk krikkk. Hahahha..
Back to topic ...........


Assalamualaikum

Sila tekan banner di atas jika nak join.




Selamat berGIVE AWAY :D

Sunyi Itu Luka

6 comments:


Sunyi sebuah taman,
tiada gelak tangis waris,
tiada riuh nakal mergastua,
tiada jerit-pekik cengkerik,
tiada sepah sampah.

Sunyi itu bukan ketenangan,
sunyi itu bukan kedamaian,
sunyi itu adalah luka,
sunyi itu adalah nestapa,
pabila hilangnya pewaris
penyeri sebuah taman,
waima timbunan ringgit harta
hanya kebahagian sementara
segala sunyi itu adalah luka
andainya tiada pekenan dan redha-Nya.

-Puisi Nukilan Luka karya Jemat Gani-

I love the words, sama dgn hati ini yang tengah sunyi.Erkkk hohoho ...
Jom berpuisi ?? :P

xoxo


Wednesday, March 12, 2014

wordless wednessday :: bloglist hilang!

5 comments:

Salam sweet marshmallow bersalut gula. Gigi pun ronggak :P


Muka annoying BLOGLIST HILANG. kenapa????

:: keep praying for MH370 ::

xoxo



Tuesday, March 11, 2014

Segmen Mini Power Bank Untuk Rakan Blogger Zamani Abe

6 comments:

Salam sweet marshmallow semua !
Memandangkan dah lama tak bersegmen , nak jugak join segmen ni. Hahaha..
Tengok dari blog Cik Nor je tadi. hehe... 



Klik banner untuk join segmen 


XOXO


Hanya dengan doa #MH370

3 comments:



Hello guys ! Hope semua dalam keadaan sweet as marshmallow hari ni. Sweet
macam dalam gambar tuh ! Sweet manapun marshmallow tu tak mungkin dapat meredakan
keadaan selagi pesawat MH370 belum ditemui.

Everyone kept talking about MH370 termasuk aku jugak.Tidak dapat dibayangkan perasaan ketika ini.Semuanya dalam satu,berkecamuk hati dengan pelbagai persoalan. Huhuhuuu ... The best way sekarang ni is keep praying for MH370 victim.So pity them :( Hopefully mereka dalam keadaan selamat dan takde apa-apa benda tak elok berlaku. Hari ni days 4 kehilangan MF370.Apapun tak leh nak buat sebarang spekulasi.

Sangat-sangat rasa ambil berat dan bersedih dengan keadaan macam ni terutama kat family-family 
mangsa. Hope mereka tabah. Doa , semoga semuanya selamat and please come back.



XOXO



Sunday, March 9, 2014

Blogger tidak beridentiti

3 comments:

Macam mana nak mulakan intro sesebuah blog? Aku dah lupa semua tuk.Erkk nampak tak permainan tu? hahaha.. Seriously memang long long longgg time giloss tak bukak blog
apatah lagi update blog. Kesian blog ni ... tsk tsk tsk LOL. ***pernah je bukak 

Kisahnya macam ni jelah yeee .. hahaha.Aku ni bukan la blogger pemes macam korang kan.
Sebab tu la aku tak kisah sangat nak blogging selalu tapi serious memang rindu jugak nak
blogging macam "dolo dolo" kata Tegar. Back to the tajuk post tu, sebenarnya aku rasa
aku lah blogger paling tidak beridentiti.hahaha tergeli hati pulak.. Sebab apa aku kata
macam tu? Pertama, sebab blog aku ni selalu bertukar macam power ranger.Kalau
je rasa tuan blog ni tak puas hati maka akan tukar lagi lah. Huuuu T_T Nama blog pun asyik bertukar je kan.memang tak ade lah aku tersenarai sebagai blogger. Hahaha

Kedua, sebab aku memang jenis orang yang tak berpuas hati.Blog yang sekarang ni baru je aku edit,tu pun masih belum berpuas hati. Huhhh *mengeluh sendiri* :P Blog yang sebelum
ni edit by blogger Aimishafiqah.Cantik, aku suka tapi "serperti yang saya katakan tadi" aku
bukan jenis yang cepat puas hati. Sorry Aimi, aku dah menyusahkan ko dengan coding2 blog yang perghhh memeningkan ni. Tapi aku bayar dia okkk... haahahaa.Jangan salah faham pulak, aku bukan tak suka Aimi edit,aku suka sebab tu aku suruh dia edit.kan??

Ketiga,sebab mood berblog kelaut.. Bila dah mood macam tu blog ternoda pun tak peduli.
Hahaha.. Sekarang ni muncul pun sekejap2 je kot,tak boleh nak selalu bukak laptop.Virus
malas menular dalam diri,malas nak meghadap laptop ajeee. Baik online guna hp Nokia 3310 aku tu jeee...

Nampak tak betapa aku blogger yang tidak beridentiti? Hahaha.. Hanya yang betul2 alert dengan blog aku je la akan kenal aku. Tak gituu? Agaknya pun aku dah dilupakan.Bajet hot pulakkkk. LOL !! Tapi aku tetap ingat blogger2 yang selalu keep in touch dgn blog aku dan aku jugak. Heeeeee **tersengeh busuk**

Ok, Got to goo babehhh. See ya..Lots of loveee !!

XOXO


Copyright© Design by Michelle MarshmallOw 2014 ツ