Thursday, May 23, 2013

Blogwalking sambil "like"

18 comments:

HELLO !
Cutiii mariii. YEAH >_____<

Jemput join segmen ni sesama

klik banner

XOxo


Wednesday, May 22, 2013

silence day of wednesday

8 comments:

HELLO BLOGGERS!


XOxo


silence day of Wednesday

8 comments:

HELLO PEEPS !

Selama ni selalu guna wordless wednesday tapi sekarang nak tukar kepada
Silence Day Of Wednesday pulak , lebih kurang mcam wordless wednesday jugak la.
Silence day of wednesday ni diasaskan oleh blogger Silence Blogz 
Diasaskan boleh tak? ekekeke .. 

*****************************************


XOxo


Saturday, May 18, 2013

spontaneous saturday

9 comments:

HEllO BLOGGERS !


saya percaya sesuatu yang baik akan datang juga nanti ,
saya bersabar sebab sesuatu yang baik sedang menanti saya .
dan saya tidak menyerah walaupun gagal berkali-kali.

************************************

Psttt tak sangka menang segmen topup 2 hari by Bahrain

XOxo



Blogger Pilihan Saya By ALS

9 comments:

HELLO PEEPS !

Selamat Hari sabtu , selamat berhujung minggu.Jom santai bersama segmen.
Ececece >__________<


Michelle tau korang nak join jugak kan ? TEKANLAH SINI
due segmen 18 May 2013 - 23 May 2013

Senarai hadiah :
Topup RM10 x 1 Top Refferal
Topup RM5 x 4 orang bertuah
Bloglist x Semua peserta

Cara pemilihan : 
1. Top Refferal
2. Random.org

UPDATE
blogger pilihan :: Pari-pari putih

Good Luck dan selamat bersegmen semua!
XOxo



Friday, May 17, 2013

calon simpanan,ok aku koma sekejap

11 comments:

HELLO PEEPS !

Tajuk entri semacam tak betol.Entri ni panjang sikit , aku tau korang x suka baca.
Takpe aku faham tapi biarlah ... hanya yang rajin membaca je akan membaca. :p
Kecewanya rasa hati apabila apa yang kita harapkan selama ni bukan milik kita.
Last month aku ada buat entri pasal aku interview nurse. Tengok sini. Sungguh aku teruja
dapat interview untuk ke berapakalinya.Siap lagi aku minta tolong bloggers tolong aku buat
research tentang penyakit-penyakit terkini.Research la sangat kan ..
Terima kasih kepada yang sudi bagi pendapat.

Semalam time bukak facebook ternampak la status si kawan katanya berjaya untuk temu duga.
Tidak semena-mena aku rasa kejang seluruh badan.Seriouss , sejuk badan aku.Nervous bila
nak check aku punya keputusan.Dengan semangat yang ada tu aku tengok result interview aku.
Bila aku buka .. Arghhh kecewa sangat dengan keputusan dari pihak sana.
ANDA DIKATEGORIKAN SEBAGAI CALON SIMPANAN.
Terus aku rasa separuh badan aku koma.LOL .. kenapa harus simpanan , kenapa tak bagi je aku
jawatan tu.Kecewanya rasa. Lepas tu mood terus takde, sedih bercampur baur rasa dalam hati.
Sungguh tak terkata , sangat2 sedih , menangis aku wehh. HAHA .. check berkali-kali
keputusan interview tu sebab tak percaya dan berharap mata aku salah melihat tapi kenyataannya
memang sudah sebagai calon simpanan. Menabah jela , kecewa tak terkata !

.Tapi kawan yang baik hati terus dia inbox aku.Dia kata..
"Jangan risau la,dulu masa batch kami ramai yang failed time medical check up , bila dah 
macam tu korang calon simpanan akan diserap masuk tapi kena tunggu sampai 6 bulan"
6 bulan,ok fine T__T Dan lepas tu aku ada sedikit kekuatan dan masih mengharap aku akan
diserap nanti , berdoa agar keajaiban berlaku dan ada calon yang gagal medical check up.
HAHAHA ok itu aku tipu.. :P "ko doa je semoga ko terpilih nanti" 

Sedih sangat.Semalam aku rasa memang down sesangat.Sangat-sangat uolls ! mohon kesiankan
aku :P Lepas tu aku terus masuk tidur , masalahnya mata tak nak tidur lagi tapi aku paksa jugak.
Menangis semalaman  dan menangis.Macam mana aku tak menangis , aku berharap sangat aku
dapat interview tu last2 calon simpanan aje.Tu pun belom pasti akan dapat cuma doa je tinggal.
Siap bermimpi lagi kawan aku yang sama interview berjaya temu duga. T___T
Aku selalu percaya Tuhan itu selalu ada mendengar doa hambanya.Semoga dibukakan hati pihak
disana untuk memilih aku sebagai seorang nurse yang berjaya.Berjaya ? Tak, selangkah lagi
selepas selesai tranning selama 2 tahun 6 bulan ! Amenn..

Aku marah dengan diri sendiri , kenapa terasa diri benggong sangat ! Arghh benci , benciiii !!
Bangun pagi terus tengok cermin , mak aii mata bengkak pulak, biasa la tu kalau nanges bengkak 
la jadinya.Sebak pula rasa hati , rasa nak nanges lagi tapi tahan jugak sebab aku kuat !
YEAHHH kuat walaupun kenyataannya tak ! Pagi tadi check lagi keputusan harap2 keputusan
aku tengok semalam salah tapi tetap begitu keputusannya.Menitis lagi air mata kekecewaan.

Michelle oh Michelle ! Mungkin belom ada rezeki ko.Jangan risau nanti ko pasti dapat
sesuatu yang akan mengembirakan hati engko ! Ok itu yang aku kata pada diri sendiri.
Aku malu dengan diri sendiri ! malu dengan keluarga , malu dengan kawan2 dan si dia !
 mungkin ini sudah suratan hidup aku.Aku terima seadanya.Aku bersyukur kerana Tuhan
 masih ada  untuk aku bila aku down.Mungkin sesuatu yang lebih baik sedang menunggu aku!



Dengarlah doa hambamu yang lemah lagi hina ini :(

XOxo



Thursday, May 16, 2013

Segmen Saya nak brooch riben

7 comments:

HELLO PEEPS!

Sebelum tido aku godek segmen.Sila juga bersegmen dengan aku! ehh


klik banner atas ni

18/05/2013 [9.45 malam]
Jom sesama kita join | selamat bersegmen

XOxo

Segmen Topup 2 Hari Bersama Blog Bahrain

5 comments:
Salam sejahtera
^__^


http://bahrain-info.blogspot.com/2013/05/segmen-topup-2-hari-bersama-blog-bahrain.html

Jom join Segmen Topup dari Blog Bahrain
Segmen ini akan berlangsung selama 2 hari sahaja mulai pada jam ini.
Berakhir pada pukul 11.59 malam bertarikh 17 Mei 2013 akan TAMAT

 SYARAT-SYARAT :
(SILA BACA DENGAN TELITI!)

(1) Follow BLOG BAHRAIN termasuk Google +
(2) Buat entry bertajuk "Segmen Topup 2 Hari Bersama Blog Bahrain"
(3) Wajib Copy dan paste Code html Yang telah  disediakan Oleh Blog Bahrain ini pada entry korang 

Tutorial Copy paste kod html




(4) Wajib klik di sini [jujur] --> SINI  dan SINI
(5) Letakkan url entry korang di bahagian komen blog ini --> BLOG BAHRAIN 


HADIAH : 
Top Referal
RM10 x 2

Random
RM5 x 2


SELAMAT MENYERTAI SEGMEN!

TAMAT!!

Copy paste coding entry yang diberikan dibawah ini dan paste kan ke ruangan html post korang. Kalau tak faham tengok tutorial no 3.



Happy Teacher's Day

6 comments:

HELLO PEEPS !

 -1 ASPIRASI , 1 AGENDA-


Dengan kesempatan ini saya ingin mengucapkan selamat Hari Guru kepada semua
warga pendidik dan kepada semua yang bakal menjadi pendidik. Cewahh :D
Guru , sangat besar tanggungjawabnya.Guru adalah pembangkin negara ,, ehh betol ke?
betol la kan. hihihi .. 


Tiada kata mampu saya ucapkan kepada guru-guru yang pernah mengajar saya sejak dari
sekolah tadika lagi. Sejak saya buta huruf sehinggalah saya celik huruf sekarang. Hehehe..
Hanya ribuan terima kasih yang mampu saya hulurkan , segala jasa dan pengorbana guru-guru
tetap akan dikenang.Tanpa guru semua siapa lah saya sekarang , maksudnya tidaklah saya pandai
membaca dan berfikir walaupun dulu saya bukanlah pelajar pintar.Saya jugalah yang selalu leka 
apabila guru mengajar dihadapan , selalu juga melawan cakap cikgu walaupun saya tidak 
menunjukkannya denga perlakuan , tetapi dalam hati ,saya melawan bila cikgu suruh buat kerja.
Betapa kejamnya saya terhadap cikgu yang begitu gigih memberi ilmu.Malunya saya.. Maafkan saya.
Tetapi cikgu tetap tidak jemu memberi ilmu walaupun bermacam ragam pelajarnya.
SAYA BANGGA DENGAN GURU-GURU SAYA.

Cikgu , saya tahu betapa beratnya tanggungjawabmu.
Bila cikgu mula meninggi suara , memukul sedikit , ibu bapa pula menunding jari ,
menyalahkan cikgu kerana memarahi anaknya padahal cikgu hanya mengertak agar pelajarnya
membuat kerja dan menjadi pelajar yang berilmu.
Saya tahu bagaimana perasaan seorang guru bila pelajarnya melawan kata-kata.
Kerana saya juga pernah merasa menjadi guru walaupun seketika.Sedihnya hati bila pelajar buat
tidak endah dengan kata-kata yang terucap.Tetapi tetap gigih memberi nasihat.


Kepada sahabatku yang suatu hari nanti akan bergelar guru saya ucapkan selamat hari guru
walaupun sepenuhnya belom menjadi guru.Hehehe .. Kepada sahabat merangkap kekasih yang
dikasihi [chewahhh :P ] saya ucapkan selamat hari guru juga walaupun belum sah menjadi guru.
Saya bangga dengan kamu..Begitu juga dengan rakan-rakan seperjuangan kamu.Saya akan tetap
menyokong kamu , teruskan perjuangan kamu disana.Chaiyok-chaiyokkkk ;)

Ekceli saya touching menaip entri ni. Wkakakaka tak tau kenapa :P

SELAMAT HARI GURU
-1 ASPIRASI , 1 AGENDA-

XOxo

Wednesday, May 15, 2013

wordless wednesday | Apam

15 comments:


HELOO BLOGGERSSSS !

Warna pun sudah memikat hati , apatah lagi corak-corak tu.
Adoyaii rassssaa nak ngap semua sekali >____<

ni namanya APAM , kuih apam bukan mainan kanak-kanak :P




jemput la tengok , makan tak boleh ..
Ni buatan michelle sendiri tau .. HAAA mohon jangan percaya  >___<

XOxo


wordless wednessday | goreng dan jarak

6 comments:

HELLO PEEPS



HAHAHA
XOxo


Tuesday, May 14, 2013

HARUS BACA | berhati-hati para wanita

11 comments:


Hello para bloggers sekalian !

Michelle nak share sesuatu yang penting dengan korang semua.
Tak salah kot kalau Michelle nak share kan , untuk kebaikan kita semua juga.
Lebih-lebih lagi untuk para wanita diluar sana .. michelle ambik dari facebook.



Ini adalah sangat menakutkan, serupa dengan kes Ms Canny Ong. Pada suatu hari, terdapat seorang wanita yang berhenti di stesen minyak untuk mengisi minyak. Setelah selesai memenuhkan tangki minyak selepas membayar menggunakan kad kredit di pam dan ingin meninggalkan stesen tersebut, atendan di dalam kedai lantas bercakap menerusi speaker dan memberitahu sesuatu yang berlaku dengan kad itu dan meminta wanita itu masuk ke dalam untuk membayar tunai.

Wanita itu keliru kerana dia telah selesai mengisi minyak dan pembayaran menggunakan kad kredit telah diluluskan. Dia menunjukkan isyarat tangan kepada atendan tersebut dan bersiap sedia untuk meninggalkan tetapi atendan tersebut sekali lagi menggesa wanita tersebut masuk ke dalam kaunter kedai untuk membayar tunai. Dengan perasaan sedikit marah, wanita itu terus masuk ke dalam kedai dan mempertikaikan tindakan petugas tersebut dan menuduh dia menipu. Atendan tersebut memberitahu supaya wanita itu bertenang dan mendengar dengan teliti Atendan memberitahu ketika wanita tersebut sedang mengisi minyak, dia telah melihat seorang lelaki telah masuk ke dlm kereta dan bersembunyi dikerusi belakang . Dengan segera beliau telah menghubungi pihak polis. Wanita tersebut terus menjadi takut dan segera melihat pintu keretanya terbuka dan lelaki itu telah menyusup keluar dan meninggalkan kereta itu dengan tergesa-gesa.

Kes baru-baru ini didapati mempunyai kaitan dengan ujian untuk permulaan geng jenayah terbaru dimana memerlukan seseorang untuk membawa balik bahagian badan seorang wanita .. Salah satu cara yang mereka lakukan adalah dengan merangkak perlahan-lahan dan menyusup masuk ke dalam kereta wanita manakala sasaran utamanya adalah stesen minyak atau di kedai runcit pada waktu malam. Kemudian, mereka akan potong kaki / buku lali mangsa menculik mereka dan kemudiannya membunuh dan mencerai-beraikan mereka. Kaedah lain adalah dengan memaksa wanita itu masuk ke dalam kereta kemudian menculik mereka, Sila sebarkan ini kepada wanita lain, orang muda dan tua.

Pertama, wanita seharusnya lebih berhati-hati apabila ingin masuk ke dalam kereta pada waktu malam.
Kedua, Jangan letakkan kereta di tempat sunyi atau terpencil semata-mata ingin mendapatkan tempat letak kereta percuma!
Ketiga, Jika boleh, elakkan memandu seorang diri pada waktu malam! Ini adalah situasi sebenar! Penculikan! Pembunuhan! Putus dan anggota badan dicerai-ceraikan! Ini semua berlaku di Malaysia !

Jadikan amalan :
1. Pastikan kereta berkunci setiap masa walaupun anda meninggalkan kereta sebentar.
2. Periksa sekeliling kereta sebelum masuk ke dalam kereta.
3. Sentiasa peka terhadap sebarang tanda-tanda pelik dari persekitaran anda dan individu lain di dalam sekitar umum, terutama pada waktu malam.

Michelle baca pun dah takut.
Harap kita semua sentiasa berhati-hati , malang tidak berbau.
Michelle copy bulat2 je .. heeheheh :D

XOxo



Giveaway Kiyomi Teddy Store by Norsyuhada Binti Johan

3 comments:

HELLO PEEPS


klik banner comel atas ni.

HADIAH



comey ngat hadiah tuuu >___<


Tag :: Niesalhaq

DONE
XOxo


JOM BLOGWALKING BERSAMA CIK LYEEN CUPCAKES

3 comments:


HELLO PEOPLE !


klik banner kaki kat atas utk join. HEHE ^^

Good Luck Cik Lyeen untuk exam akhir ni :)

Selamat bersegmen

XOxo


Monday, May 13, 2013

buka minda luas-luas , seluas lautan

9 comments:

HELLO PEEPS

Peringatan untuk diri sendiri dan kawan blog sekalian :D
Kita manusia memang tidak akan lepas dari masalah , sejauh mana kita pergi  masalah akan 
tetap mengekori walaupun kita tak nampak masalah itu sentiasa mengikuti kita. Hehehehe :P

Bila kita lemah , kita bangkit. Bila kita terus lemah tanpa kita sedar kita telah
menunjukkan siapa diri kita yang sebenarnya.Jangan biarkan orang yang membuatkan kita 
lemah itu tidak terus mentertawakan kita bahawa lemahnya kita.Tunjukkan yang kita kuat
walau bermacam cara orang menyakiti hati kita.Buka minda luas-luas,seluas lautan ..
Fikir , kenapa kita perlu lemah apabila orang menyakiti hati kita.Mungkin orang itu cemburu
dengan apa yang kita ada .. Mungkin orang itu bukanlah orang yang perlu kita dekati.

Hati dan cinta !
Cinta memang indah , bila sedang bahagia , sungguh sedikit pun cinta itu tiada buruknya.
Semua dipandang indah .. Nasi pun boleh bertukar power ranger wajah si girlfriend / boyfriend.
Dasyat sungguh penangan cinta ni.HAHAHA .. Orang yang waras juga bertukar tidak waras bila
bercinta. Tetapi bila cinta tidak kesampaian / putus / curang ,ect ... berlaku bermacam-macam
kes pula. Yela seperti yang kita sedia maklum orang putus cinta sanggup bunuh diri.
sebab tu la , buka minda luas-luas .. kumbang bukan seekor , bunga tidak sekuntum.
Percayalah , Tuhan itu lebih mengetahui. Mungkin dia bukan yang terbaik untuk kita.Tak perlu
taksub sangat dengan cinta.Ada jodoh tidak kemana , ada pinang belah dua kahwin saje.
Hehhehe :P

Sayangi nyawa kita , peluang hidup cuma sekali jangan bunuh diri :P
Tunjukkan yang kita kuat menghadapi ujian kehidupan.
Cinta bukan segalanya , bangkitlah manusia oiii ..
Buka , buka buka lah oiii minda kita luas-luas seluas lautan. :D 

Tuhan selalu menguji kesabaran manusia.
Percayalah ada hikmah disebalik apa yang berlaku.
Kita hanya berdoa agar kuat menghadapi apa sahaja yang berlaku dalam hidup kita.
Buka minda kita seluasnya , fikir sebelum buat kerana sesal dahulu pendapatan ,
sesal kemudian tiada guna.

Jom kita sama-sama buka minda luas-luas pastu setelah luas tutup balik dan jangan
lagi fikir hal yang tidak sepatutnya kita fikir. HEHEHE ^^!!
LIFE . LOVE . LAUGH

ok bye
XOxo



Sunday, May 12, 2013

Kau yang bergelar ♥ IBU ♥

8 comments:

HELLO PEOPLE AROUND THE BLOG :P

IBU 
Aku bersyukur masih memiliki ibu seperti ibuku sekarang ..
Aku menghargai segala pengorbanan ibu ..
Aku sayang ibu .. 
Tiada yang lebih berharga di dunia ini melainkan ibuku.
Tiada kata-kata yang dapat diungkapkan untuk ibu ..
Terlalu menyayangi ibu ..
Tanpa ibu tiadalah aku lahir ke dunia ..
Terima Kasih melahirkanku ke dunia yang cukup indah ini.
Terima kasih menaburi kehidupanku dengan kasih sayangmu.
Ibu ratu hatiku ..


Terima kasih ibu atas segalanya
Ibu selalu memahamiku.
Segala keperluanku tanpa aku pinta sudah tersedia oleh ibu
Ibu mungkin sekarang aku belum bisa membalas jasamu ,
Tapi aku janji , aku janji akan membalasnya dengan nilai yg tidak terbanding.
Akanku sentiasa menyayangiku , mengasihimu dan menjagamu.


Ibu , maafkan aku ..
Aku seringkali mengecewakanmu ..
Aku bukan anakmu yang baik tapi akanku mencuba menjadi anakmu yg baik.
Akanku selalau mendoakan kesejahteraan ibu di dunia.
Sesungguhnya , kaulah semangatku 
Ibu , kau tiada bandingan :*


HAPPY MOTHER'S DAY

XOxo


1st Segmen By Cik Puan

9 comments:

HELLO PEEPS !

Sebelum meneruskan motif utama untuk segmen kali ni , saya ingin mengucapkan Selamat
Hari Ibu untuk Ibu-Ibu seluruh dunia dan juga untuk Cik Puan yang bakal menjadi ibu nanti.
Hiks ! :)

Ok lets start ! 


klik banner atas ni utk join.





senang je , takyah taip bebanyak just copy then paste , copy paste :D
Terima kasih Cik Puan memudahkan kerja untuk hari ni .. hehehe :P

Tag :: Anis dan Momo

DONE | Jom sama-sama support 1st segmen Cik Puan :)
selamat bersegmen

XOxo


Saturday, May 11, 2013

Segmen Blogwalking Kita - Kita

23 comments:

Hello peeps !




klik banner

segmen ends 15 mei 2013

#mei sedang berlalu , cuti pula kembali HAHAH ;)

XOxo


Friday, May 10, 2013

11 Thing About Me

16 comments:

hello peeps !
salam jumaat buat saudara saudari blog sekalian.

checking-checking massages kat fibox , tertengok saya telah ditag oleh ALS untuk join
 game yang saya rasa sangat cool ni.pelik jak bunyi ayat ni :P
 rasa macam best so saya sediakan diri utk join :D
 Thank aok ALS :D
ok lets start the game !


Few rules need to be followed :

1. Post this rules.
2. Write 11 things about yourself.
3. Answers the questions the tagger set for you.
4. Create 11 new questions for those you want to tag.
5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post.
6. You are not allowed to tag back.


Lets starts !

11 Things About Myself

1.loving
2.suka baby 
3.suka nyanyi bila hujan , suara tak sedap orang tak dengar :P
4.pantang tengok benda kotor or tak kemas
5.suka menyendiri
6.sangat sensitif :P
7.tak suka cakap banyak | pendiam
8.kuat cemburu. HAHA 
9.pemalu
10.mudah marah lebih lagi bila tiada mood 
11.pantang tengok barang comel terus nak beli walaupun sudah memiliki barang tersebut.

Question By Tagger

1. Siapa nama penuh awak? Saya nak kenal awak (^_^)
MICHELLINA 

2. Dari negeri mana? Kalau owg Sarawak, dari daerah mana?
Betong , Sarawak

3. Kalau ditakdirkan kita bertemu, awak tegur saya tak nanti?
Sudah semestinya tapi dengan syarat awak jawab bila saya tanya :D

4. Cheezy wedges KFC dan Sugarbun. Yang mana lebih sedap?
Cheezy wedges KFC lagi super duper sedap :D

5. Pernah makan seaweed tak? Sedap ke tak sedap? Apa rasanya?
seaweed asli tak pernah makan tapi roti seaweed pernah :P sedap :D

6. Penah nampak abam askar tak? Hensem tak pada pendapat awak?
pernah , hensem la jugak tapi abam cikgu lg hensem. hehe :P

7. Awak ada Incik Boss tak? Kalau ada, kenapa awak sayangkan dye?
Ada Incik Boss.sayang dia ketat2 sebab dia pandai memikat hati saya. Hahaha ^^

8. Selalu ke pergi blog saya? Bila pergi ke blog saya apa yang awak fikir?
selalu juga,awak pun tau kan.. hee.bila masuk blog awak saya fikir  SOLDIER :)

9. Awak suka tak blog saya? Kalau suka, kenapa? Kalau tak suka, kenapa?
saya suka blog awak sebab blog awak simple dan sedap mata memandang.simple is beautiful :)

10. Awak suka melancong tak? Tempat mana yang paling best awak pernah pergi?
saya suka melancong tapi tak pernah melancong mana-mana tempat. kesian kan :P

11. Kalau ditakdirkan awak melancong kat luar negara, awak nak melancong kat mana?
seriously saya mau pegi PARIS ^^

11 New Questions !

1.Kenapa awak berblog?
2.Awak umur berapa ?
3.Blog saya berat atau tak?
4.Awak suka kawan dengan saya tak? hahaha :P
5.Apa awak buat bila bosan?
6.Awak rasa awak seorang yang macam mana?
7.Awak   seorang yang open atau tidak?
8.Antara kekasih dan sahabat mana awak utamakan?
9.bila hari hujan awak suka tak? kenapa? :D
10.kalau saya minta tolong kamu sesuatu sudi tak kamu tolong walaupun kita tak kenal?
11.Antara cheese cake dan cokalet cake mana lagi perghhh sedap? :D

11 Blogger To Be Tagged

1.Alyn
3.D'ya
6.MJ
7.Hana
10.Fahz


DONE ! Fuhh ambil masa betul saya buat ni tapi saya suka.Hehe .. soalan-soalan tu
saya buat randomly , apa yang terlintas di fikiran saya saat ni :) Jawab ngan tenang je ok :P
Kepada kawan yang kena tag mohon jangan marah, hehehe :) Tak pernah saya tag member sebanyak
ni .. Have fun guys !

XOxo



Thursday, May 9, 2013

gun or knife | head or body

11 comments:

heloo bloggers sekalian !

SELAMAT PETANG


ohh plss jangan tiru aksi ni :P

XOxo


Wednesday, May 8, 2013

tarikh ni dah kenapa?

7 comments:

Hello saudara saudari blog sekalian !

Malam yg sunyi terdengar cengkerik berlagu berserta hujan rintik-rintik jatuh membasahi
atap rumahku.. Damai rasa hati , sejuk je sesekali rasa nak membeku. Ehh harap-harap tak
membeku malam ni .. Pandang kanan pandang kiri ehh rasa takut pula .. minda dan hati mula
menakutkan tuan punya badan padahal tiada apa yg perlu ditakutkan. Hahaha .. !
** aku letak tajuk entri sukahati je. boleh ? :P

Motif !
Saya tiada faham kenapa saya punya blog ini macam .. maksud saya , saya publish entri
hari ini tp tarikh yang tertera adalah tarikh semalam. Perkara ini sudah lama saya perhatikan tetapi
saya diamkan saja dan saya fikir itu perkara biasa dan sekarang ianya sudah luar biasa. 
Hahaha macam buat surat laporan pula. tapi serius memang mcam tu. Diharap pihak 
saudara saudari blog yang tahu tentang ini tampil membantu dengan segera.Kerjasama anda 
semua sangat dihargai. Akhir sekali siapa yang dapat membantu wajib mendapat ucapan terima
kasih seikhlas-ikhlasnya dari saya. Hahaha whatever sangat :P 
ini kali lah !

Heran juga ni followers tak pandai nak up-up :P
Sekarang ni segala jejak langkah the bloggers yang sudi bertandang tanpa jemu meninggalkan
komen di blog saya masih belum saya balas.Plus line slow.Siang malam line slow and
 I have no mood u know hahaha whatever english aku.Jangan risau saya pasti datang :D
Terima kasih sudi mampir ke sini.Sampai masa bunga gua hantar. Ehh hehehe .. peace !

Psstt saya dah nak tido.
Mulai dari sekarang saya nak biasakan diri tidur awal. 
Kawan saya si APPLE MERAH cakap kalau tidur lewat  muka tiada seri , 
proses penuaan cepat berlaku.Sebab tu dia tidur awal sebab nak jaga muka. HAHAHA
 Tapi bila saya kata nak tidur dia cakap saya tak remaja. 
Tengok betapa sengetnya dia. haahaha .. seriusly saya rindu dia. Harap2 mlm ni
saya mimpi berlari-lari ditaman bunga dengan dia. KAHKAHKAH gelak jahat :P

GTG 
XOxo


wordless ? I don't think so :P

7 comments:

hello peeps !

ini wordless dan wordmore pun boleh ! ekekeke .. err whatever 


ok , saya tahu ini poyo. saya tak boleh janji nak jaga hati awak baik-baik sebab manusia
semuanya melakukan kesilapan dan saya tak mahu berjanji pd sesuatu yang saya sendiri tak pasti.
kalau saya jaga hati awak , awak rasa awak nak ke jaga hati saya? HAHAHA.
susah kalau bermain dengan perasaan sendiri macam aku ni :P




payahnya bila hati kecewa dan merajuk orang yang diharapkan untuk memujuk tidak
mau memujuk. sakitnya bila terpaksa memujuk hati sendiri dan tersenyum bila keadaan 
kembali seperti biasa walaupun hati meronta-ronta. Gituuu xD

whatever kan? :P

XOxo


Sunday, May 5, 2013

mengundi | Ini kali lah

13 comments:

Hello peeps ! ^____^"

Jangan heran kalau semua orang harini berstatuskan "undi" berentri undi dan undi!
Yang belom mengundi mohon bertabah dan jgn jeles. Ehh hehehe :P
Seperti yang semua sedia maklum hari ni hari megundi , sudahkah anda anda dan anda
menjalankan tanggungjawab dengan sebaik-baiknya ? ececeee kemain lagi ....
Masih bersisa tak "inai" berwarna biru dijari kiri uolls ?? I mean pengundi yang mengundi
tadi , gituuuu ... Orang kata dakwat ni melekat selama dua hari tapi aku punya dah hilang
30 minit selepas selesainya urusan mengundi td.Urusan la sangat !

First time !
Yup ! Ini pertama kali aku mengundi. Tak sangka diri ini sudah boleh menjalankan 
tanggugjawab berat ! Berat sebab apa aku kata berat sebab undi yang kita laksanakan adalah
masa hadapan negara.Negara kita bhaa .. MALAYSIA ! saya sayang MALAYSIA !
Undi tanggungjawab kita , undi adalah rahsia. Undi penentu masa hadapan negara, gituuu.

Giliran aku ! MICHELLINA
A :: "susahnya nak sebut nama ni." Then beliau sebut.Haaa pandai pun sebut kata susah
B :: "Nama panjang sangattt" ,,,,  tapi nama awak cantik,mcm orangnya jugak.
Aku :: nak sign tak ?? err mohon dakwatkan semua jemari boleh? Ok itu aku tipu HAHA :P

Kak ton comey !
Thankful sebab semuanya berjalan lancar harini. Tiada sebarang kekecohan berlaku semasa
proses mengundi dan tiada sebarang laporan kemalangan jiwa dilaporkan. HAHA x bole blah !
Cuma , ada la terdengar rakyat yang masih tidak sedar sentiasa memburuk-burukkan 
dan  AKAN terus begitu. Mereka yang macang ni dah sah-sah tidak berada di pihak yang
sepatutnya. Cop-cop ini isu sensitip.Jangan over michelle jangan overr ....
Ehhh x gitu kak ton? :P Tapi itu rahsia , itu hak masing-masing.
YEAHH saya bangga menjadi rakyat Malaysia. Saya sudah di kaunter pembayaran.
Anda bila lagi ? HAHAHA macang iklan nak bayar pinjaman PTPTN >___<
Saya tiada sebarang hutang dengan PTPTN. Harap maklong :P Engkau ? ehhh ...

Conversation between friend and me !
"Sanggup ko nak pancitkan tayar kereta bapak aku kalo aku undi tettt?"
"Hahaha bio lah .. kalo ko rasa takut mohon jgn undi tettt,mohon jgn mohon jgn "
"Cehh aku tak takut  ! aku tetap dgn pilihan aku , ada tauke bikin kami pun kereta maa"
"itu pun guna duit juga maaa hahaha "
"ok fine kita putus sahabat ! "
HAHAHA ini gila dan gila. Saja kami bergurau macam tu. Padahal kawan aku tu tak 
mengundi lagi.Ok jangan fikir pape because ini kidding se"eye-eye" Bhahaha oh my Eng ! :P
ok kita tunggu lagi 4 tahun 

SAYA NAK HIDUP DALAM KEAMANAN , KESEJAHTERAAN,KEMAKMURAN
DAN BUKAN
PEPERANGAN , PERGADUHAN DAN KEADAAN YANG HURA HARA

*********************

|| di sebalik gurauan terselit juga kebenaran dan kebenaran itu sangat menyakitkan ||

***
SAYA MEMANG kuat CEMBURU sebab memang harus saya cemburu .. ok saya malu.
kalau ada peluang kedua untuk mati hidup semula sudah lama saya tembak awak ! hahaha

bye
XOxo


Thursday, May 2, 2013

I have no idea :P

10 comments:


Hello kawan-kawan xD
comey tak kak ton ? ehh tetiba . hehehe ..

*********************************************

Hanya dirimu yang ku cinta
Takkan membuat aku jatuh cinta lagi
Aku merasa kau yang terbaik untuk diriku

Walau ku tau kau tak sempurna
Takkan membuat aku jauh darimu
Apa adanya ku kan tetap setia kepadamu

Tuhan jagakan dia
Dia kekasihku kan tetap milikku
Aku sungguh mencintai , sungguh menyayangi
Setulus hatiku

-motif band-
************************************************

masa tengah syok melayan jiwa tetiba ternampak jaws
sekejap .... terus geng bila jaws pandai menjawab
HAHA

moral of the story !
jangan  pandang muka yang garang tak pandai menjawab
sesungguhnya yang garang itu sungguh bijak berkata-kata
muka yang garang itulah juga sanggup merobek hati
boleh x macam tu? ngeee :P



kbai
XOxo


Copyright© Design by Michelle MarshmallOw 2014 ツ