Monday, April 29, 2013

nervous tak bersebab | errr -.-

13 comments:

Hi peeps !
Salam 1 Malaysia , salam sayang semanis gula batu perisa strawberry , masam masam
manis .. [act macam aku penah makan strawberry .. boleyy x?] 
tajuk entri x boleh blah !

Kenapa  aku selalu rasa nervous ?? kenapa eyhh? nervous tanpa sebab pun ada ..
Tetiba je boleh rasa nervous.keee aku sedang mengalami kekusutan hati? boleh macang tu??
mungkin bagus jugak untuk percambahan hati dan minda aku. ehhh .. -.-
lagi tambah nervous bila terdengar kucing mengaum. Gila tak nervous kalau kucing mengaummm.
Tak pernah dibuat kucing kot mengaum. ekekeke , merepek je >___<

Sejak nenek aku cemburu tegur aku ber"wechat" haritu aku dah jarang ber'wechat' walaupun
hati aku meronta-ronta nak berwechat , menyenget dan menyengal bersama mereka-mereka yang
terchentaa !! dan kadang-kadang tanpa nenek sedar , nenek sudah membuatkan hati cucunya terhiris.
hahahaha tak boleh blah ! padahal dia bukan cucu yang baik untuk nenek serupa kak ton.
erkk boleh marah kak ton aku samakan dia ngan nenek.
kawan2 jom wechat . kalau nak laaa. kak ton x paksa. ehh  :P

counting the day !
aku tunggu bulan MAY. ape yang baik dan tidak baiknya aku terima saja apa keputusannya.
Tapi aku berharap keputusan itu dapat membuatkan aku gembira seumur hidup!
sumpah aku akn gembira seumur hidup jika keputusannya adalah posotif !
Aku sudah letih , aku hampir berputus asa bila aku melihat orang lain sudah punya "masa
hadapan" ! sedangkan aku masih meringkuk dalam tempurung tanpa meninjau dunia luar.
Ececece .. kemain lagi. Tapi dalam hidup ni kita tak boleh nak give up! Apapun yang berlaku
itu sudah aturan Tuhan.Tuhan itu lebih berkuasa ^^ sabar itu penting !! 

Aku tak tahu motif entri ni apa tapi aku rasa ni sesaja nak meluah perasaan. boleh??

#kalau nenek-nenek sudah berkumpul perghhh banyak pulak cerita ..
tapi bila cerita terceritanya kisah lama seronok jugak mendengar :D

kbai 
XOxo



Segmen Bloglist Tambah Follower PariPariPutih

8 comments:


psssttt hey kurang ke korang? ehh x pandai mengeja dah since blog x berupdate?
haaa ko nampak betapa aku eksited nak join segmen kak ton ni..ehhh :P
[kena lempang ngan PPP jugak aku karang]

*tak cantik tak apa , encem perlu* ok aku memang super dupper encem.hahaha


mohon korang klik banner di atas untuk join.kalau , tak nak join  aku paksa jugak korang join!
bolehh tak kak tonnn? ehh ..
tak sure aku followers ke berapa sebab dah lama dah follow sampai dah menyenget sesama
dah.. ehh.tp kalau x silap aku dah follow since follower pp masih 8++

segmen tamat 4 May 2013 .

apa ternganga lagi? cepat la join ehh apa daaa.. lalala~
selamat bersegmen sume

XOxo



Saturday, April 20, 2013

Segmen Blogwalking Aisyah Humaira

33 comments:


**klik banner**


Hadiah :
Review X 5 
Topup RM5 X 2

Pemilihan Pemenang :
Peserta yang paling banyak blogwalking ke blog peserta [topup rm5 x 2]
Random [review blog x 5]

Tamat :
24/4/2013 Jam 10 malam

XOxo


SEGMEN: KAMI & BLOG AWAK!

2 comments:


Selamat Hari Sabtu ! Selamat bercuti dan berjimba-jimba hari ni.
Memandangkan harini cuti maka ... blablablabla ... :P

Jom bersegmen lagi. Mari mari mari [sambil bunyikan loceng sebesar menara KLCC ]


nak join kelik banner cupcakes comel atas ni >___<

due date segmen :: 20 April 2013 | 11pm

XOxo


Friday, April 19, 2013

wanita mati terjun dari tingkat 4

12 comments:

holaa guys !

Ado engko engko dan engko semuo tengok tajuk entri tu? Ehh lain bebeno bunyi nyo ni xD
Dari fb aku cilok masuk blog , saje nak share kat blog.Al-kisahnye ni terjadi kat sarawak. 



Ngeri je tengok. Ishh sanggup wanita ni terjun dari tingkat empat. Eeee geli aku memikirkannya, :/
Wanita ni mati di tempat kejadian dalam lingkunagn 1pm hari ini di Wisma Sayan,Sibu Sarawak.
Menurut saksi ditempat kejadian , mangsa mengalami keretakkan di kaki dan pendarahan yang
teruk di kepala. Punca sebenar masih belum diketahui.

Erkkk agak-agak apa punca wanita ni "terbang" dr bangunan?

kbai | info here

XOxo


Wednesday, April 17, 2013

wordless wednesday | cockroach

11 comments:



this is funny but this is the truth xD

happy wednesday :) dan sapa2 yang perasan post semalam aku tersalah hari ingatkan rabu.
hahaha tak lawak -,-'

XOxo


Tuesday, April 16, 2013

wordless | pictures more xD

8 comments:


hey guys ! happy wednesday ^____^

Love is .. doing this when talking with you ♥
Love is .. Taking care ♥



Love is .. counting down the days ♥

[ this is what I always do :P ]

Love is .. surrendering ♥


Love is .. Counting down time ♥


Love is .. forgetting what to say ♥


Love is .. Cute ♥


Love is .. Impatience ♥


Love is .. laughing together ♥


Love is .. A little of pure naughtiness ♥


Love is .. Crazy ♥ hhhhhhhhhhhhh :D


Love is .. Not knowing what to say ♥


Love is .... happy 4ever



Love is ..wake me up



more picture HERE

I"M FALLING IN L.O.V.E ^^

XOxo


Monday, April 15, 2013

sebelum dan selepas

17 comments:

hey hey guys :D

selepas guna produk beautyskin begini la hasilnya. terlampau putih.
oh mak aiii ! mana lagi ok? sebelum ke selepas? >.<


macam errr?

XOxo



Semoga dia jodohku

8 comments:

hye uolls ..

sumpah saat ni rasa mengantok giler. sumpah kalau ada masa lepas ni nak krohh krohhh
 layan mimpi sambil jari-jemari masuk dalam mulut. Ala-ala budak kecik .. LOL
Semalam tdo jam 2.30 , giler mata ngantok tapi mata x nak pejam.Ado mcam tu? wakaka!


kadang-kadang hati rasa sedih bila memikirkan tentang hubungan cintan-cintun ni.
Bukan masalah yang aku katakan tapi sejauh manakah hubungan ini mampu bertahan?
Dapat ke selamanya bersama? Siapa yang tidak mahu bahagia dan mendirikan rumah dan tangga
bersama orang yang tersayang.Sumpah itu yang dihajati sekarang. LOL :P
Tapi itu semua jodoh , sejauh mana kita merancang , selama mana kita bercinta , selama mana
kita cuba bertahan , selama mana kita saling mencintai namun kalau jodoh tiada , apalah yang
boleh kita lakukan. Hanya mampu berdoa dan pasrah. Tetapi jauh di sudut hati aku berdoa 
semoga dialah jodohku di dunia dan di akhirat kelak. + 

Jodoh pasti kutemu cuma siapa dan bila aku tak pasti. Sesungguhnya aku mau dia , dia dan
hanya dia. Erkk macam apakah? Wakaka :P


XOxo
_________________________________________________________________



Sunday, April 14, 2013

biodata Lisa Surihani

7 comments:

hey hey guys !

Nak kongsi sikit biodata Lisa Surihani.
Suka tengok Lisa berlakon , comel , serba boleh orangnya.


Lisa Surihani atau nama penuhnya Lisa Surihani binti Mohamed seorang pelakon, model dan pengacara. Beliau lulus dalam bidang undang-undang dari Help University College dan Aberystwyth University di Wales, United Kingdom. Penampilan televisyen pertama beliau adalah di TV1.
Lakonan pertama Lisa adalah dalam filem “Goodbye Boys” sebagai pelakong pembantu dan sehingga kini banyak filem yang dilakokankan oleh beliau. Beliau telah dinobatkan sebagai Pelakon Terbaik di Festival Filem Malaysia 23.
Lisa Surihani berkahwin Yusry Abdul Halim dari kumpulan KRU pada 23 Februari 2012. Debut peringkat Surihani datang dalam pengeluaran 2012 November Teater Tun Siti Hasmah, lakaran biografi wanita pertama Tun Dr Siti Hasmah Mohamad Ali.

Biodata Lisa Surihani

Nama komersial: Lisa Surihani
Nama sebenar: Lisa Surihani Mohamed.
Nama timangan: Lisa
Adik beradik: anak ke-4 daripada 5 orang
Nama bapa: Mohamed Bin Mahbob
Nama ibu: Siti Amira Ahmad
Tarikh lahir: 23 march 1986
Tempat lahir: Kuala Lumpur
Agama: Islam
Bangsa: melayu + bugis
Status: berkahwin (23 februari 2012)
Nama suami: Yusry Abdul Halim (Yusri KRU)
Tinggi Lisa Surihani: 5’3 (160 cm)
Berat Lisa Surihani: 45kg
Pendidikan: Degree in law di HELP University College dan aberystwyth university UK
Kerjaya: Pelakon, Model dan Pengacara

Penglibatan Dalam Filem

  • Goodbye Boys (2006)
  • I’m Not Single (2008)
  • Jangan Pandang Belakang Congkak (2009)
  • V3 Samseng Jalanan (2010)
  • Semerah Cinta Stilleto (2010)
  • Lagenda Budak Setan (2010)
  • Kapoww!! (2010)
  • Zoo (2010)
  • Jangan Pandang Belakang Congkak 2 (2010)
  • Sekali Lagi (2011)
  • Ombak Rindu (2011)
  • Papa, I Love You (2011)
  • Lagenda Budak Setan 2 (2012)
  • Cyber X: Ancaman Penggodam (2012)
  • Istanbul Aku Datang (2012)
  • Saya Amat Mencintaimu (2012)

Penglibatan Dalam Drama

  • 3R Segments (2001) – TV1
  • Ayah Kami (2004) – TV1
  • Jeff’s Place (2006) – 8TV
  • Obsesi (2008) – TV3
  • 3 Janda Intan (2009)
  • Seputih Salju (2010) – Astro Prima
  • Maya Borhan (2010) – TV3
  • Mertua vs Menantu Siri 2 (2010) – Astro Prima
  • Tudung Ekspress Erin (2010) – Astro Ria

Pengacara TV

  • X-Fresh TV
  • Whoa!
  • Down Memory Lane
  • Ekspresi Remaja
  • MyEG Xtra Time Bring It!
  • Mari Menari
  • Oh! My English
Lisa Surihani facebook: www.facebook.com/LisaSurihani23
Lisa Surihani Twitter: www.twitter.com/LisaSurihani
E-mail: lisasofficial@gmail.com

Anugerah

  • 21st Malaysian Film Festival: Most Promising Actress (2008)
  • 23rd Malaysian Film Festival: Best Actress (2010)
  • Anugerah Bintang Popular Berita Harian: Most Popular Film Actress (2010)

Biography

Lisa Surihani mula menceburkan diri didalam bidang seni sejak dia berumur 11 tahun lagi, ketika itu dia menjadi model iklan. Selepas itu Lisa Surihani dengan perlahan-lahan menjadi pengacara dan kini Lisa Surihani sudah pun bergelar seorang pelakon filem remaja yang digeruni.

XOxo
_________________________________________________________________

happy sunday | ken + tut LOL

7 comments:

Hye guys !

Apa cerita di hari minggu ni? kite duduk rumah je dan selalunye duduk rumah je pun. HIKS !

Ada cerita sikit kite ambik dari facebook. Hee >___<

Udin: "Pak, apa kentut dalam bahasa Inggeris?"
Pak: "Wind of change."
Udin: "Kentut yang tidak bunyi?"
Pak: "Sound of silence."
Udin : "Kentut yang ada ampasnya?"
Pak: "Dust in the wind."
Udin : "Kentut yang tak sengaja gitu?"
Pak: "Careless whisper."
Udin: "Kentut yang terhimpit?"
Pak: "Please release me."
Udin: "Kentut yang bau bangettt?"
Pak: "Killing me softly..."
Udin: "Kalau kentut beracun?"
Pak: "Don't speak..."
Udin: "Kentut malam hari?"
Pak: "Wonderfull tonight."
Udin: "Orang yang sering kentut?"
Pak: "Someone like you."......

hahahaha apa-apa jela .. :P

Selamat berhujung minggu bloggers ! Have a good sunday.
Hari ni kite gembira dan bersedih itu pasti tiba juga .. 


XOxo
____________________________________________________________________




Giveaway Perfume by maszmadi.blogspot.com

3 comments:


jom sama-sama join GA ni :)

XOxo
_____________________________________________________

Saturday, April 13, 2013

Segmen: Jom bergegar dalam blog!

8 comments:

Blogwalking sambil minum milo panas. Heaven sangat. LOL
**tetiba je huhu**


tengok x banner taiko atas ni? ehh taiko ke? hahaha :P
baru jea godek dari blog kawan kite ni ;)

KLIK SINI utk join

segmen tamat sehingga 16 April 2013
apa tunggu lagi? Jommm ^^

XOxo
_______________________________________________________________

Friday, April 12, 2013

Bukan alasan zaman sudah maju

13 comments:

hey guys !

malam ni aku nak merapu , membebel sikit. Bukan apa , bila aku dok menengok dan terfikir perihal dunia dan remaja-remaja zaman sekarang ni [ayat skema ,kemain lg ] serius kepala aku pening. Jangan dijadikan alasan "zaman sudah moden,fikiran pun kena moden" Takdenye fikiran moden2 ni.Kalo moden ke arah kebaikan takpa la juga tapi sekarang dah lain dah. Jauhhh sangat jauh menyimpang dari agama masing-masing.Dah tu tak malu pulak nak tayang , upload gambar / video dalam youtube , facebook , act.. Takde ke rasa malu terhadap diri sendiri??? Tak malu ke dah buat benda tak baik lagi mahu sebar kepada public?? Ouchhh memang takleh fikir dah benda-benda mcm ni.


Agak-agak kan apala mereka-mereka ni fikir bila mereka buat perkara tak berfaedah macam tu? Kita yang menengok ni pun dah rasa malu , marah , kesal. Lagilah kalau family mereka tahu.Dimana tu mau letak muka.
Memang , kita manusia buat kesalahan. Tetapi kalau kita dah tahu itu salah kenapa nak buat jugak.Betol tak?  Sekarang ni aku sendiri pun fobia nak upload picture kat facebook.Sekarang ni aku fikir bahaya saja dah gara-gara orang suka curi gambar dan edit tanpa belas kasihan. T____T kita tak buat pape last2 gambar kita tersebar.Ada bah benda ni terjadi.Teknologi canggih tapi bahayanya banyak.


Semoga kita sama-sama mendapat kesedaran diri dan berubah ke arah kebaikan.Tak banyak, sikit pun jadilah :D Pedulikan apa orang nak kata yang penting diri kita sendiri.

Shinchan yang nakal suka tengok montot pompuan bila ni nak tobat. hahahaha :D


kbai 
XOxo
________________________________________________________________


Segmen Blogwalking 24 Jam by Emas Putih

13 comments:



klik banner untuk penyertaan.
Due date segmen sehingga 13 April 2013 !
Jommmm :)

XOxo
_____________________________________________________________

entri tidak bermotif :D

14 comments:

hey kamu , kamu dan kamu .. :)

semalam termimpi gigi patah ..
apa maksud disebalik mimpi gigi patah tu?
erkkk .. LOL. nasid baik mimpi kalo betol2 acano tu?

ini bukan gigi kite yeee. hehe :PPPP

memang dah takde mende aku nak buat entri.
Last-last aku publish entri cenggini jela .. bole cenggitu? kihkihkih :P

entri ni takde motif . kbai

XOxo
________________________________________________________

Thursday, April 11, 2013

Small Giveaway #3 by Ninaa

11 comments:




Ganjaran
Topup RM 5 x1
Hadiah Saguhati x2
Gelang Tangan Mekah x1

Due Date : 14 April 2013 | 11:59 p.m |

XOxo
______________________________________________


Simple giveaway

2 comments:

hey hey hey ! >____<

#aku tak tahu nak update apa dengan blog aku ni.Kadang-kadang aku rasa nak delete je aku punya blog ni.
Actually dari dulu lagi nak delete tapi bila aku fikir  "at least nanti ko boring bole la ko layan blog" Tapi
yang tak bestnye bila aku takde idea nak update blog ni.Nak cerita hal diri sendiri  segan plak,terlalu personal nak cerita#
***Anggap je ni intro*** haha t___t

Actually tu bukan topik sebenar entri aku ni. Tapi memang tak lain tak bukan la , aku nak berGA lagi.
kehkehkeh >___< Kot-kot aku boleh termenang hadiah menarik yang ada tu. ngeee ^^'
Jom sama-sama juga memeriahkan GA ni,selain tu bole jugak tambah follower dan up trafik blog kamu :D


Tak lupa , thanks to dear Husna jemput kite join GA ni ;)

blog saya ni teda la kelebihannya sangat.Kelebihan yang ada cuma pink ni je. hahaha..Dalam blog ni saya menaip apa yang terlintas di fikiran saya je.Tapi sekarang apa yang terlintas di fikiran saya dah tak terlintas lagi dah. Ehh boleh gitu? >___<  Blog saya ni takde banyak widget.Rimas melihat terlalu banyak widget.Saya suka benda simple but nice.Tapi saya tak cakap blog saya nice cuma " I LOVE SIMPLE BUT NICE" :) tu je la.. Saya tak pandai buat entri kreatif macam awak awak dan awak. Teheehe.. 

Segmen tamat 13/04/2013
Apa tunggu lagi , banyak hadiah menarik menanti.
Good luck kepada para peserta ! :)

XOxo
______________________________________________________________


Wednesday, April 10, 2013

wordless wednesday | pass

6 comments:



XOxo
______________________________________________________________


wordless wednesday | smile

5 comments:

senyummmm ..

kenapa budak ni kecik-kecik dah pandai ngorat?
senyuman diaaa.. senyuman dia sweeeettttttttt sangat.
hahah .. cumil ^_____^


jom sama-sama sedekahkan senyuman. ehh  >_______<

XOxo
___________________________________________________________


Awesomee Giveaway by thedreamgoddess

6 comments:




giveaway tamat 5/5/2013
hari mengundi tu.. hahah :D
jom join ramai-ramai !

XOxo
___________________________________________________________

Mini - Mini Giveaway By NabilaMedan

1 comment:




XOxo
__________________________________________________________




Monday, April 8, 2013

Giveaway Canon Camera By Miraa Hussin

19 comments:

klik banner utk join!

Join GA ni sebab nak jugak menang canon camera tu dan sekali bole menabung dlm tu ^^

sorry entri ni agaks ringkas. kesuntukan masa dah ni

XOxo
____________________________________________________

Mega Topup Giveaway

27 comments:


                               

!Assalamualaikum!
Bismillahirahmanirahim..pada hari ini .blog Nabila Biela dan Aisyah Humaira' merasmikan Mega Topup Giveaway. Nama pun topup giveaway, konfemlah hadiah pun semuanya topup. Sebanyak70 hadiah topup yang bernilai RM5 keatas yang menanti anda! Sebelum tu jom tengok syarat-syarat segmen kali ni:

SYARAT-SYARAT

1) Follow dan like FB pages para sponsor
2) COPY PASTE ENTRY NI dan backlink kan banner di atas ke blog Nabila Biela atau Aisyah Humaira'*salah satu sahaja* #PASTIKAN LINK SEMUA HIDUP
3) Letak link entry tersebut di komen entry Aisyah Humaira' SAHAJA
4) Tamat pada 13/4/3013*seminggu sahaja*

FOLLOW SPONSOR dan FOLLOW G+

Nabila Biela Aisyah Humaira' 1 Aku Penghibur Fieyna Girang 1 Natrah Adnan Tauke Mykedai 1 Sharia Nadirah Fizz Graphic 1 syazlina saad

FOLLOW G+


LIKE FB SPONSOR


SENARAI HADIAH

10 ORANG TOP REFFRAL
RM30 X 1
RM10 X 9
60 ORANG RANDOM
RM10 X 8
RM5 X 52
SEMUA SEKALI RM460 UNTUK 70 ORANG PEMENANG!!

SEGMEN INI DITAJA OLEH:

Mega topup giveaway ini dianjurkan oleh Nabila Biela dan Aisyah Humaira' dan disponsor oleh  Aisyah Humaira'Hafizzy AzizFuh dot MyPingje dot orgAku PenghiburCikgu HailmiFieyna Girang, Natrah Adnan, Tauke Mykedai , Sharia NadirahNur Alja, Cik Yaya, Mohd Nasir, Ibnuismail Ismail, Arol MubinAien HermionieSare Says dan Nurul Firzanah, nabilah ahmad, shazlina saad, sheila eiman, cik hawa, shaila, Cik amabee, dhia akma, shakirah rosli, heirizaliana yana, cik honney , asma' sah, aliya, dan dysha sahhir.

p/s: Entry ni wajib di copy paste oleh para peserta dan para sponsor boleh join sekali=)

-------------------------------------------------------------------------------


Segmen : Team Follow Back By Mira

6 comments:

hye guys !

Baru je abes godek-godek segmen best dan simple.
Dan this is one of it ! :D


klik banner

sertai team follow back sebab nak tambah follower.Follower aku sejak bulan lepas tak naik2.
harap-harap dapat la naik pasni. Muehehehe :D

segmen tamat 7 may 2013
selamat bersegmen guys !

XOxo
_________________________________________________________

cerita interview :D

16 comments:

hello guys !

saya perempuan dan awak lelaki ! boleh tak kalau nak cakap dengan saya tu guna
mulut , takyah guna tangan. Takyah nak letak-letak tangan awak kat bahu saya.
 Berat tangan awak tu. LOL. ehh tetiba ! -,-'


Gambar tiada kaitan :D

Jumaat haritu pegi interview ! Turun dari rumah wow confident ! Macam dia dah
dapat kerja. Sekali bila sampai depan pejabat 4 tingkat , tak nak turun dari kereta pulak!
Ehh adik aku lelebih pulak paksa aku turun kereta. Tapi masa tu jam belom pukul 8.oo lagi.
Interview mula jam 8.oo . Ada jugak la candidates yg dah duduk ambik nama kat atas.
Aku masih rileks je dlm kereta sambil jenguk2 ke tingkat atas sekali-sekala :P
Arghh tapi adik aku semakin gigih memaksa , terpaksa jugak aku naik sekarang tu jugak.
Memang dasar adik aku ni !

Naik tangga pegi tingkat 1 , eurmm rasa confident! ehh rasa mcm dah tak ok plak 
terkonfiden lebih :P Tangga kedua rasa konfident jugak siap belek2 fail lagi tu.
Tangga ketiga stiil jugak cnnfident. LOL. senyum-senyum senirik lak tu.
Tak betol kot aku ni. HAHAHa .. Then last tangga , siap bercermin lagi weiii.
Urghhh x pula nebes ! Sampai tingkat 4 tenang je aku jalan cari tempat duduk.
Senyum kat candidate lain sambil otak aku fikir
"bila ko senyum ko nampak sweet" hahaha .. 

Bila nama kedua di panggil , itu nama aku. Itu untuk giliran interview. Tapi yang "sweet"
lagi bila aku pura-pura tak dengar nama aku dipanggil. hahaha ..
jadi calon kedua aku tak ready weii , then bila 5 6 orang sudah dipanggil hehehe
baru la aku tampilkan diri. LOL ! besa la heroin memang selalu keluar akhir :P

Maka dijadikan cerita , interview pun bermula. :P Bila tiba giliran aku rasa nebes plak dah ! 
Tapi ingat pesan mak "jangan nebes sangat,jgn takut" 
Aku tidak menebeskan diri , dgn confident aku masuk bilik interview walau hati berdebar.
di dalam bilik tu bermula la debat. Ehh .. haha. Nasib baik takde banyak soklan.
Kalo tak payah aku nak menjawab ! Tapi overall ok la .. Aku rasa aku dah buat
yang terbaik.Terpilih ke tak itu masalah mereka. :D
Doakan aku berjaya jadi nurse ok :P

Dan sekarang aku nak aktif berblogging balik. Lama dah aku tinggalkan dunia
hiburan blog ni. Wahh bajet retis je :P




Ok bai | XOxo

______________________________________________



Copyright© Design by Michelle MarshmallOw 2014 ツ