Saturday, February 23, 2013

Lawak | Isteri Kaya dan Orang Gajinya


Holaaa ^^

Aku nak share 1 kisah agak lucu ni.
Kisah ni tak tau la betol ke tidak.Aku curik kisah ni dari buku.
 hehehe.. Poyo benau la ni :D

**********************************************************

Sepasang suami-isteri yang kaya telah dijemput ke rumah kawan mereka.
Isteri itu pun memberitahu orang gajinya , Sam
supaya berehat kerana mereka akan balik lewat.

Semasa tengah berbual dengan kawan mereka,tiba-tiba isteri itu
memberitahu suaminya dia hendak pulang kerana dia rasa tak sihat,
katanya "pening kepala". Suaminya terpaksa tinggal kerana bos besar dia berada di sana.

Masa isteri kaya[majikan] itu masuk ke rumahnya, dia nampak Sam duduk di bilik tamu.
Isteri  itu memanggil Sam , menyuruh dia mengikutnya ke bilik tidur.
Bila di bilik tidur , isteri  itu terus tutup dan mengunci pintu.

Isteri itu memandang kepada Sam dan senyum.
"Sam" katanya. "Tolong tanggalkan baju saya"
Sam pun perlahan-lahan menanggal pakaian isteri itu.
"Sam" , isteri kaya itu kata.
"Tolong tanggalkan baju dalam saya"
Sam pun turut mengikut arahan isteri kaya itu.

Sedang perkara ini berlaku, tension pun mulalah.
Isteri kaya pandang kepada Sam dengan penuh emosi dan berkata
"Sam , kalau saya tangkap awak pakai baju saya lagi , 
awak akan dibuang kerja.!!"

moral cerita | cek dulu jenis pakaian dalam org yg datang meminta kerja

Ada faham tak cerita ni. Macam tak je? hehe..
Aku just taip bulat-2 dari buku GEMPAK lama ni.
Dah koyak-koyak pun :D

kbai | XOxo
__________________________________________________

12 comments:

  1. kurang mengerti...sam ni lelaki ke? ke mpuan? konfiuss..klu llaki, boleh fahamla lawaknya. tp takkan la org gaji, lelaki? pelik di situ..

    ReplyDelete
  2. Ohh!!! aku tahu..pasal oran g gaji ini pakai baju orang kay aini..hehehe

    ReplyDelete
  3. lol.... honestly...fikiran ni dah fikir lain jer dah... x tipu...but then again... lol...it's funny though...

    ReplyDelete
  4. hahahaha..lucu li jk...hahaha..

    ReplyDelete
  5. Errrkkk??
    memang tak faham sungguh.. ehheheh...

    AJ nak minta tolong vote ni ye.....
    Dun worry bukan spam... =D

    http://ayuejean.blogspot.com/2013/02/blogger-i-really-need-your-help.html

    ReplyDelete
  6. jom join dan memeriahkan segmen ni

    http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/01/segmen-who-is-lucky-one-by-hanna-kk.html

    ReplyDelete
  7. citer nie banyak versi sebenarnya michelle..pernah baca versi lain sebelum nie..nice sharing..memang lawak sebenarnya..:)

    ReplyDelete
  8. haha.. phm2..pompuan kaya tu suh bukak baju dia yg sam pakai la kan..jgn otak kuning ya.. ;p

    ReplyDelete
  9. owh..baru paham..

    michelle , bukak baj sekarang..
    ehhh..kbai :)

    ReplyDelete

Copyright© Design by Michelle MarshmallOw 2014 ツ