Thursday, February 28, 2013

February yang suram :/

11 comments:

holaa guys ^^

First of all , aku nak mintak maaf,
kepada blogger yang sudi singgah blog aku.
Aku masih belom dapat balas kunjungan uolls.
Tapi dengan gigihnya juga aku dah try. kejap lg aku datang :D
Sebab masa sekarang ni line internet kat rumah baru aku sangat hampeh.
finger cross :/

Ini kisah cinta.
sape tak suka baca aku sarankan korang jangan baca.[muka serius]
dah lama aku tak berkisah tentang kehidupan peribadiku.
nak cerita malu , tak cerita dah tak tertanggung :/
Februari yang suram
*Awal-awal bulan lagi dah asyik gaduh.
Ok , aku tak salahkan dia sebab aku pun salah.
Masalahnya berpunca dari aku , well aku just mengada-ngada
kami tak pernah pun gaduh lelama macam ni.
kalo gaduh duatigapatlima hari je tapi ni dah sebulan.
kiranya dah macam perpisahan yang dibuat2 oleh 2 insan ego. :D
Tapi aku rasa dia lebih ego dari aku , well org laki memang mcm tu.
kesimpulannya macam ni .........
kesalahan diri sendiri tak nampak asyik nak salahkan orang lain.
boleh? err just whatever !
aku tunggu dia pujuk aku tp hampeh siot
haram dia nak pujuk. mencik mencik
sedangkan aku nak bermanja-manja jea.
kahkahkah TAKMALUAKUNI
haritu dia dah berlembut dah tp aku wat hal lagi.lalalala


Ok setakat tu jea aku boleh cerita.
Ini kisah rumahtangga so just dlm rumah dan atas/bawah tangga je tahu.
LOL.
aku akan bersabar selagi mana aku mampu bersabar.
long distance relationship aku ngan dia ni sangat mencabar aku rasa.
even kami dah "berdistance" selama 2 tahun setengah.
aku mendoakan yang terbaik je untuk hubungan kami.
"selagi aku tak cakap aku tak suka engkau selagi itu kau kekasihku"




XOxo
_______________________________________________________


Wednesday, February 27, 2013

wordless wednesday | ^^

11 comments:

holaaa ^^

walaupun engkau takde tapi bila mengingatimu aku tersenyum manis.
manis la sangat. hahaha..
whatever jea :P


I'm so in love with u. LOL 

______________________________________________________

Tuesday, February 26, 2013

Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli..

23 comments:

Eraz Fadli mengajak semua blogger untuk join Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua.. Segmen ini bermula pukul 8.30 pagi hingga 11.59 malam ini sahaja.. Top Refferal akan mendapat sesuatu daripada Eraz Fadli..

Syarat : -
  1. Follow blog Eraz Fadli , dan like Page E'raz Fadli..
  2. Buat tajuk entri Segmen Blogwalking oleh Eraz Fadli..
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen..

# Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini Eraz Fadli kreditkan kepada blogger Mia Liana..

Monday, February 25, 2013

nak possword? | tak boleh

7 comments:

cakkk ! heheheh ^^

aku takde idea nak update blog.
Maka dengan bangganya aku copy then pasti cerita nii dari FB :D
Jom baca kalo nak baca , kalo x nak pun baca jugak.
hahaha ^^

kasim : weh wan, aku nak pinjam laptop ko leh x..,
wan : pakai aa.. nuh ade atas meja
kasim : wan, ape passwod laptop ko neh?,
wan : tak boleh
kasim : cepat la woi..bagitau aa paswod laptop nie..
wan : aku kata tak boleh, tak boleh la..
kasim : kedekot siot ko neh..
wan : eh kasim, ko nak g mane? tadi kata nak pinjam laptop??
kasim : dah ko xbagi passwod camne aku na pakai..(jeling)
wan : laa...kan aku da kata...TAK BOLEH.. tu la passwodnye

hahaha..
 pandai Wan tu buat password kan? hehehe.
 kbai | XOxo
________________________________________________________
 

Saturday, February 23, 2013

Lawak | Isteri Kaya dan Orang Gajinya

12 comments:

Holaaa ^^

Aku nak share 1 kisah agak lucu ni.
Kisah ni tak tau la betol ke tidak.Aku curik kisah ni dari buku.
 hehehe.. Poyo benau la ni :D

**********************************************************

Sepasang suami-isteri yang kaya telah dijemput ke rumah kawan mereka.
Isteri itu pun memberitahu orang gajinya , Sam
supaya berehat kerana mereka akan balik lewat.

Semasa tengah berbual dengan kawan mereka,tiba-tiba isteri itu
memberitahu suaminya dia hendak pulang kerana dia rasa tak sihat,
katanya "pening kepala". Suaminya terpaksa tinggal kerana bos besar dia berada di sana.

Masa isteri kaya[majikan] itu masuk ke rumahnya, dia nampak Sam duduk di bilik tamu.
Isteri  itu memanggil Sam , menyuruh dia mengikutnya ke bilik tidur.
Bila di bilik tidur , isteri  itu terus tutup dan mengunci pintu.

Isteri itu memandang kepada Sam dan senyum.
"Sam" katanya. "Tolong tanggalkan baju saya"
Sam pun perlahan-lahan menanggal pakaian isteri itu.
"Sam" , isteri kaya itu kata.
"Tolong tanggalkan baju dalam saya"
Sam pun turut mengikut arahan isteri kaya itu.

Sedang perkara ini berlaku, tension pun mulalah.
Isteri kaya pandang kepada Sam dengan penuh emosi dan berkata
"Sam , kalau saya tangkap awak pakai baju saya lagi , 
awak akan dibuang kerja.!!"

moral cerita | cek dulu jenis pakaian dalam org yg datang meminta kerja

Ada faham tak cerita ni. Macam tak je? hehe..
Aku just taip bulat-2 dari buku GEMPAK lama ni.
Dah koyak-koyak pun :D

kbai | XOxo
__________________________________________________

Segmen Bloglist 12 Jam Oleh Mialiana.com

10 comments:

Up lagi segmen :D

Jom usha ^^

Pencarian bloglist Mia bermula tepat jam 12.01 tengahari dan akan berakhir jam 11.59 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Bloglist 12 Jam Oleh Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini.

Senang dan mudah bukan?
15 blog yang bertuah akan dipilih oleh Mia Liana sendiri dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga.
tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

DONE | selamat bersegmen guys
XOxo
_______________________________________________________________

The Longest Giveaway Ever by Ain

4 comments:

holaa ^^

Thanks to SHe dah tag michelle
Link blog michelle yang 2nd last tu :D
Ramainya Uyu tag , btw good luck untuk dia ^^
Jom sesama join.

Klik banner untuk join.

michelle tak tag banyak2 , michelle bukan tagger tegar.hehehe ..
 
Tag :: CHOT , ANIS , ALS , FAHZ

p/s :: takleh nak like sebab acc deactivated sekarang ni.
tak leh follow twit , xde acc twit ^^

DONE | good luck uollss ;)

XOxo
_______________________________________________________________

cepat sembuh kesayanganku :*

8 comments:

holaa , hye , hoi? :P

Menaip sambil dengar lagu , kot-kot boleh tambah idea.
Idea yang bernas ke atau terlebih bernas?
Tiada yang bernas ,melainkan yang tidak bernas belaka :D

Sedih bila tengok keadaan nenek.
Dah seminggu dah asyik baring , tak boleh nak jalan.
Tapi still boleh duduk , still boleh cakap itu pun tak berapa jelas.
kesiannya nenek.. :'(
Nenek cakap sakit seluruh badan , nenek cakap kenapa tak ma** je.
Ohmai , nek jangan la cakap macam itu.
Aku masih perlukan nenek. Nenek baik.
Tak pernah marah aku , sebab aku budak baik kan nek?

Hari ni aku jadi budak baik? Actually aku mmg budak baik :P
Jaga nenek , urut-urut badan nenek , bagi nenek makan , minum..
Dalam hati aku sempat terperasan.
"oh michelle kenapa kau rasa jadi baik bila jaga nenek?
padahal kau lah paling malas kasar? EHH"
huuu sangat whatever aku ni.
Tapi seriously aku simpati dengan nenek kesayangan.
Kalau diberi peluang menggantikan tempat nenek aku sanggup.
Yess aku sanggup.1001 kali sanggup.
 
Dalam keadaan nenek terbaring , aku terfikir...
Apalah yang nenek fikir saat ini , adakah dalam keadaan sakit begini
nenek terfikir akan kema**an.
Adakah nenek terfikir mungkin tidak akan sembuh seperti selalu.
Ahh , nenek pasti akan sembuh , nenek kuat. Yeahh nenek kuat [t____t ]
begini jugak kah keadaan aku bila tua nanti?
 Aku berharap sangat nenek sembuh.*rasa mau nanges*

NENEK CEPAT SEMBUH PLEASEEE 
 
 
 
 
 
 
 
 | Doakan nenek michelle cepat sembuh | I lover her so much | tQ

XOxo
_____________________________________________________________
 
 

Friday, February 22, 2013

SEGMEN TINGKATKAN FOLLOWERS & TRAFIK BLOG

4 comments:

Holaaa ^^

Hari ni penat sangat kemas barang-barang yang tak pandai nak kemas.
ehh :D Hari ni aku n family dah pindah ke rumah baru.
Ok , rasa lebih selesa cuma terasa sedih nak tinggalkan rumah lama tu.
Tapi semangat tetap ada nak join segmen.Hahaha..
Aku tengok segmen ni dari blog ALS then terus join. Rakus sekali :P

Jom sama-sama join ^^

klik banner untuk join.

Tarikh tamat :: 3 Februari 2013 - 24 Februari 2014 |setahun|

selamat bersegmen uollss. ^^

XOxo
_____________________________________________________________
 
 

Thursday, February 21, 2013

Segmen : Ucapan Selamat Hari Lahir buat "Si Gule" pada 19 Mac

9 comments:

holaa ^^

Jom join segmen.Banyak hadiah menarik.
kamek join untuk support blogger sesama sarawak. ehh :D
 


klik banner untuk join.

Sapa "si gule" ya kah? hehehe..
Tok ucapan kamek buat 'si gule' kitak ya :D

| Happy Birthday si gule.. Berapa umur kitak ow?
Leh sik mun kita kenal-kenal? hahaha macam nya kenal kamek jak.
Hope kitak happy and sihat selalu keh.
Mun ada masa kelak kita lepak kat waterfront diat pemandangan.
hahahaha.. k la ya jak.Mek sik pandey gilak berkata-kata tok koh :D |

 Segmen tamat pada 19/3/2013
 
selamat bersegmen semua ^^
 
k done | XOxo
__________________________________________________
 

Wednesday, February 20, 2013

kambing vs ayam main kutuk-kutuk

15 comments:

holaa ^^

tajuk entri tak boleh blah ! hahaha
Jangankan manusia , haiwan pun pandai kutuk-kutuk.
apa cerita ni main kutuk-kutuk?
hahaha ^^




ok sangat la tu kutuk sesama haiwan.
seekor kaki ayam , seekor lagi sangat seksi.
agagagaga :D

moral of the story , sebelom kutuk orang lain kutuk diri dulu | hahaha

kbai | XOxo
______________________________________________


wordless wednesday

2 comments:

let's picture speak

 
 
L.O.V.E
 
XOxo
__________________________________________________________
 
 

wordless wednesday | birth month&character

5 comments:

holaa ^^

Lets try this.
Don't take it so serious , just fun ok ^^

 

which one is your? ;)

XOxo
_________________________________________________________
 

wordless wednesday | problem solve

2 comments:

hye ! ^^
 
masa untuk godek gambar dari facebook ke blog. hehehe !
happy wednesday guys




XOxo
___________________________________________________________________

Tuesday, February 19, 2013

L.O.V.E

3 comments:

hye !

Entri ni just gambar.


 

 dah macam wordless tapi ni bukan wordless tau :D

kbai | XOxo
I miss him .. huuu. POYO :D
___________________________________________________________________

Mrs.Erry 1st Giveaway

2 comments:

holaaa ^^

Ini kali aku nak join GA dari cik akak comel ni ^^
Ini first GA dari dia , jom sesama memeriahkan GA ni. ;)



KELIK SINI untuk join | comel banner ^^

tarikh tutup 19 MAC 2013.

apa tunggu lagi? Jom usha .. ^^
XOxo
___________________________________________________________

SEGMEN UPKAN FOLLOWER BY HANA

10 comments:

hollaa guys !

thanks akak tag kamek ;D

klik banner
 
follower michelle sekarang ::
 
 
 
tag :: kitak nok comel ^^ boh manas deng :P

segmen berakhir tahun depan. Lama benau :D
psssst selamat bersegmen ^^

kDone | XOxo
_____________________________________________________________


Copyright© Design by Michelle MarshmallOw 2014 ツ